O Coca Cola Školský pohár zápasí 9.600 mladých futbalistov

Do turnaja sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov, prvou cenou je zápas na zahraničný furbalový zápas.

Do ôsmeho ročníka futbalového turnaja pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov. Celkovo 640 tímov a viac ako 9 600 mladých futbalistov a futbalistiek bude súťažiť o hlavnú výhru – zájazd na zahraničný futbalový zápas.

Projekt organizovaný spoločnosťou Coca-Cola má na Slovensku už svoje pevné miesto v športovom kalendári tínedžerov. „Som veľmi rád, že už po ôsmy krát môžeme privítať tisíce žiakov a žiačok na štarte turnaja Coca-Cola Školský pohár. Verím, že aj počas tohto ročníka budeme svedkami mnohých kvalitných športových výkonov a že sa nám podarí naplniť ciele tohto projektu: ukázať mladým ľuďom po celej republike ako zmysluplne tráviť voľný čas a umožniť im zažiť niečo neobvyklé a výnimočné,“ uviedol  Jakub Loos, manažér projektu a zástupca spoločnosti Coca-Cola, a dodal: „Tento rok sa nám podarilo dohodnúť pre víťazov a víťazky konfrontáciu s najlepšími tímami českej časti turnaja. Akcia tak dostáva medzinárodný význam a motivácia pre všetkých účastníkov je opäť o niečo vyššia.“

Coca-Cola Školský pohár sa v týchto dňoch dostáva do svojej druhej polovice. Skončilo sa zápolenie družstiev v druhom kole. Družstvo z Myjavy sa do Drietomy nedostavilo, o to ľahšiu úlohu mali žiaci zo ZŠ Novomeského z Trenčína, ktorí hladko vyhrali obidva zápasy. Súperov zo ZŠ Lúka porazili 7:0 a žiakov z domácej ZŠ Drietoma zdolali tiež rozdielom triedy 6:1. Posledný súboj domácich proti ZŠ Lúka bol relatívne vyrovnaný, ale na postupe žiakov z Trenčína to už nič nezmenilo

„Hralo sa nám dobre a sme radi, že sa nerozpršalo. Súperov sme porazili veľkým rozdielom a verím, že sa nám v Coca-Cola Školskom pohári bude takto dariť aj naďalej. Tešili sme sa aj na zápas proti Myjave, ale za hladký postup do tretieho kola sme vďační,“ povedali úspešní hráči z Trenčína.

Tretie kolo sa odohrá v polovici mája a finále koncom mesiace v Národnom tréningovom centre v Senci. Viac informácií, vrátane vyžrebovania tímov a priebežných výsledkov, nájdete na webovej stránke  www.skolskypohar.sk, alebo na Facebooku: http://www.facebook.com/SkolskypoharSk.

img3233-r304_res.jpg

img3241-r992_res.jpg

img3254-r444_res.jpg

img3260-r865_res.jpg

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.