Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

O Coca Cola Školský pohár zápasí 9.600 mladých futbalistov

Do turnaja sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov, prvou cenou je zápas na zahraničný furbalový zápas.

Do ôsmeho ročníka futbalového turnaja pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov. Celkovo 640 tímov a viac ako 9 600 mladých futbalistov a futbalistiek bude súťažiť o hlavnú výhru – zájazd na zahraničný futbalový zápas.

Projekt organizovaný spoločnosťou Coca-Cola má na Slovensku už svoje pevné miesto v športovom kalendári tínedžerov. „Som veľmi rád, že už po ôsmy krát môžeme privítať tisíce žiakov a žiačok na štarte turnaja Coca-Cola Školský pohár. Verím, že aj počas tohto ročníka budeme svedkami mnohých kvalitných športových výkonov a že sa nám podarí naplniť ciele tohto projektu: ukázať mladým ľuďom po celej republike ako zmysluplne tráviť voľný čas a umožniť im zažiť niečo neobvyklé a výnimočné,“ uviedol  Jakub Loos, manažér projektu a zástupca spoločnosti Coca-Cola, a dodal: „Tento rok sa nám podarilo dohodnúť pre víťazov a víťazky konfrontáciu s najlepšími tímami českej časti turnaja. Akcia tak dostáva medzinárodný význam a motivácia pre všetkých účastníkov je opäť o niečo vyššia.“

Coca-Cola Školský pohár sa v týchto dňoch dostáva do svojej druhej polovice. Skončilo sa zápolenie družstiev v druhom kole. Družstvo z Myjavy sa do Drietomy nedostavilo, o to ľahšiu úlohu mali žiaci zo ZŠ Novomeského z Trenčína, ktorí hladko vyhrali obidva zápasy. Súperov zo ZŠ Lúka porazili 7:0 a žiakov z domácej ZŠ Drietoma zdolali tiež rozdielom triedy 6:1. Posledný súboj domácich proti ZŠ Lúka bol relatívne vyrovnaný, ale na postupe žiakov z Trenčína to už nič nezmenilo

„Hralo sa nám dobre a sme radi, že sa nerozpršalo. Súperov sme porazili veľkým rozdielom a verím, že sa nám v Coca-Cola Školskom pohári bude takto dariť aj naďalej. Tešili sme sa aj na zápas proti Myjave, ale za hladký postup do tretieho kola sme vďační,“ povedali úspešní hráči z Trenčína.

Tretie kolo sa odohrá v polovici mája a finále koncom mesiace v Národnom tréningovom centre v Senci. Viac informácií, vrátane vyžrebovania tímov a priebežných výsledkov, nájdete na webovej stránke  www.skolskypohar.sk, alebo na Facebooku: http://www.facebook.com/SkolskypoharSk.

img3233-r304_res.jpg

img3241-r992_res.jpg

img3254-r444_res.jpg

img3260-r865_res.jpg

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.