Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

O Coca Cola Školský pohár zápasí 9.600 mladých futbalistov

Do turnaja sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov, prvou cenou je zápas na zahraničný furbalový zápas.

Do ôsmeho ročníka futbalového turnaja pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií sa prihlásilo 522 chlapčenských a 118 dievčenských tímov. Celkovo 640 tímov a viac ako 9 600 mladých futbalistov a futbalistiek bude súťažiť o hlavnú výhru – zájazd na zahraničný futbalový zápas.

Projekt organizovaný spoločnosťou Coca-Cola má na Slovensku už svoje pevné miesto v športovom kalendári tínedžerov. „Som veľmi rád, že už po ôsmy krát môžeme privítať tisíce žiakov a žiačok na štarte turnaja Coca-Cola Školský pohár. Verím, že aj počas tohto ročníka budeme svedkami mnohých kvalitných športových výkonov a že sa nám podarí naplniť ciele tohto projektu: ukázať mladým ľuďom po celej republike ako zmysluplne tráviť voľný čas a umožniť im zažiť niečo neobvyklé a výnimočné,“ uviedol  Jakub Loos, manažér projektu a zástupca spoločnosti Coca-Cola, a dodal: „Tento rok sa nám podarilo dohodnúť pre víťazov a víťazky konfrontáciu s najlepšími tímami českej časti turnaja. Akcia tak dostáva medzinárodný význam a motivácia pre všetkých účastníkov je opäť o niečo vyššia.“

Coca-Cola Školský pohár sa v týchto dňoch dostáva do svojej druhej polovice. Skončilo sa zápolenie družstiev v druhom kole. Družstvo z Myjavy sa do Drietomy nedostavilo, o to ľahšiu úlohu mali žiaci zo ZŠ Novomeského z Trenčína, ktorí hladko vyhrali obidva zápasy. Súperov zo ZŠ Lúka porazili 7:0 a žiakov z domácej ZŠ Drietoma zdolali tiež rozdielom triedy 6:1. Posledný súboj domácich proti ZŠ Lúka bol relatívne vyrovnaný, ale na postupe žiakov z Trenčína to už nič nezmenilo

„Hralo sa nám dobre a sme radi, že sa nerozpršalo. Súperov sme porazili veľkým rozdielom a verím, že sa nám v Coca-Cola Školskom pohári bude takto dariť aj naďalej. Tešili sme sa aj na zápas proti Myjave, ale za hladký postup do tretieho kola sme vďační,“ povedali úspešní hráči z Trenčína.

Tretie kolo sa odohrá v polovici mája a finále koncom mesiace v Národnom tréningovom centre v Senci. Viac informácií, vrátane vyžrebovania tímov a priebežných výsledkov, nájdete na webovej stránke  www.skolskypohar.sk, alebo na Facebooku: http://www.facebook.com/SkolskypoharSk.

img3233-r304_res.jpg

img3241-r992_res.jpg

img3254-r444_res.jpg

img3260-r865_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.