V eurovoľbách môžu voliči vypiecť s politikmi

"Vypečte s politikmi!", týmito slovami presviedča nezávislý občiansky kandidát Miroslav Miho ľudí, aby išli v eurovoľbách voliť.

„Vypečte s politikmi!“ Týmito slovami presviedča nezávislý občiansky kandidát Miroslav Miho ľudí, aby išli v eurovoľbách voliť. Eurovoľby nepatria z hľadiska volebnej účasti medzi atraktívne voľby. Predovšetkým Slovensko je rekordérom celej únie v najnižšej volebnej účasti zo všetkých členských krajín EÚ. A práve nízku volebnú účasť môžu Slováci 24.5.2014 využiť k tomu, aby dali politikom košom.

Eurovoľby 2014 je príležitosť aj pre nevoličov

Ľudia sú všeobecne sklamaní z našich politikov a z toho, ako nás pred každými voľbami vodia za nos. Podpísalo sa to predovšetkým v ich nezáujme o veci verejné a v tom, že nechodia voliť. Myslia si, že nemôžu nič zmeniť, či budú voliť ľavicu, pravicu, modrých, červených alebo zelených. Aj keď sa zdá, že to tak je, terajšie eurovoľby ponúkajú voličom niečo extra.

Medzi 333 kandidátmi do Európskeho parlamentu sa nachádzajú aj nezávislí kandidáti, náhodne vyžrebovaní z ľudu. Sú to bežní ľudia, ktorí nie sú členmi žiadnej politickej strany. Do eurovolieb sa dostali cez inzerát: http://zivot.azet.sk/clanok/14979/do-europarlamentu-cez-inzerat-plat-7957-eur-no-neber-to.html

Za všetkým stojí Miroslav Miho, 32 ročný Banskobystričan - človek, ktorý sa už nemohol nečinne prizerať na nespravodlivosť a miliardové podvody na občanoch, ktoré si politici beztrestne dovoľujú. Na známom pracovnom portáli podal inzerát a spomedzi všetkých záujemcov demokraticky a spravodlivo vyžreboval za prítomnosti notára, kandidátov na post europoslanca. Nakoľko vlastnú politickú stranu sa mu pre nedostatok podpisov založiť zatiaľ nepodarilo, na kandidatúre svojich kandidátov z ľudu sa nakoniec dohodol so stranou č. 20 PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ - obsadili posledných 8 miest ich kandidátnej listiny. Z úplne poslednej priečky č. 12 kandiduje aj Miroslav Miho. Svoj dôvod uchádzať sa o post europoslanca vysvetľuje slovami:

,,Slovenská politika je totálna fraška. Chabé divadlo zo strany našich politikov, snažiacich sa všemožne zakryť kšefty pre svojich sponzorov. Bohužiaľ, doplácajú na to len občania, ktorí sa pri súčasnom politickom systéme nedokážu brániť, nakoľko aj naše súdnictvo je len jedna veľká rodinná firma, previazaná s politikmi a podnikateľmi. V Európe však nežijú len politici a mafia, ale predovšetkým bežní ľudia, ktorí by mali o svojej krajine rozhodovať sami. Som presvedčený, že europoslanci z radov bežných občanov dokážu hájiť záujmy Slovenska lepšie, než ich kúpení kolegovia. Ak nás chcete podporiť, krúžkujte odspodu".

Mirov nápad – vyberať kandidátov do volieb z radov širokej verejnosti, prebrala po svojom vzniku aj politická strana TIP.

Za podporu v eurovoľbách sľúbil Miho Slovákom aj to, že ich zbaví politikov. Chce tak spraviť v najbližších parlamentných voľbách, už v roku 2016. Pracuje na založení vlastnej politickej strany, ktorej cieľom bude rozpustenie parlamentu SR a zavedenie priameho demokratického systému. Na margo svojho sľubu dodáva:

,,Je čas zapojiť občanov do vecí, ktoré sa ich bytostne týkajú. Každý má právo hlasovaním vyjadriť svoj názor ku všetkému, čo sa na Slovensku deje. Politici dobrovoľne od koryta neodídu, ale ľudia musia dostať šancu ich poslať preč. Je to ich právo podľa Ústavy SR. Ľudia politikov nepotrebujú. Slováci sú dostatočne kompetentní na to, aby rozhodovali sami. Argument o neschopnosti bežného človeka utvoriť si svoj vlastný, uvážený názor sa používal aj v minulosti proti hlasovaciemu právu žien a proti hlasovaciemu právu černochov. Prax zakaždým ukázala, že tento argument nie je opodstatnený. Ani politici nie sú odborníkmi na všetko a predsa rozhodujú.“

Profily svojich nezávislých kandidátov do eurovolieb zverejnil Miroslav Miho aj na facebooku: www.facebook.com/mojaeuropa a svojej webovej stránke www.miroslavmiho.sk

Koniec korupcie v politike?

Ak dajú voliči 24.5.2014 v eurovoľbách prednosť kandidátom z ľudu pred nominantmi a lacnými celebritami na kandidátkach ostatných politických strán, nielen že to hlboko otrasie celou našou politickou scénou, ale tiež vzkrsne nádej, že život Slovákov sa môže uberať aj lepšou cestou.

Z radov bežných ľudí plánuje Miroslav Miho vybrať aj 150 kandidátov pre slovenské parlamentné voľby o 2 roky. Prihlásiť sa bude môcť každý, bez rozdielu. Jeho strana ako jediná ponúkne ľuďom možnosť voliť skutočný priamy demokratický systém. Aj keď na Slovensku existuje aj politická strana s názvom Priama demokracia, tá však paradoxne svojim programom presadzuje demokraciu parlamentnú.

01-miho-r356_res.jpg

02-ivan-r132_res.jpg

4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania

Financovať svoju firmu nemusíte len z vlastného.

Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?

O vývoji cien hovorí Marián Ponechal, vedúci propozícií a analýz ZSE Energia.

Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby

Opäť vyše 150 odborníkov zo 4 svetadielov z 20 štátov sa zišlo na ďalšej pravidelnej vedeckej konferencii Fakulty manažmentu PU.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.