Capco v Bratislave pritiahlo už 100-ho zamestnanca

Capco zlepšuje svoju schopnosť dodávať talent, reflektujúc dopyt po tímoch so znalosťami v oblasti finančných služieb

Capco zlepšuje svoju schopnosť dodávať potrebný talent, reflektujúc dopyt po flexibilných tímoch s hlbokými znalosťami v oblasti finančných služieb

Spoločnosť Capco, významný globálny poskytovateľ integrovaného poradenstva, technológií a transformačných služieb pre odvetvie finančných služieb, dnes pokorila ďalšiu métu. Počet konzultantov v bratislavskom Nearshore centre prekročil hranicu 100 zamestnancov vďaka 101 finančným a technologickým expertom s vidinou ďalšieho intenzívneho rastu v nadchádzajúcom roku. Ako povedal riaditeľ Capco Nearshore Claus Hintermeier,„náš závratný a pretrvávajúci rast je priamou reakciou na značný dopyt z popredných finančných inštitúcií po celej Európe. Je zrejmé, že finančný sektor oceňuje expertov, ktorí vedia pozitívne a promptne reagovať na meniace sa požiadavky vyplývajúce z neustále nových regulácií, rastúcej konkurencie a meniacich sa potrieb zákazníkov.“

Bratislavské Capco Nearshore centrum poskytuje široké spektrum poradenských služieb v oblasti financií a technológií, vrátane projektového manažmentu, IT a testovania. „Pre banky bol už dlhšiu dobu výzvou prístup k tým správnym talentom, ktoré im pomôžu s kľúčovými transformačnými procesmi. Nutne potrebujú expertízu, ale nie za cenu, ktorá je zničujúco vysoká. My im poskytujeme flexibilných a nadaných ľudí v tesnej blízkosti hlavných európskych finančných centier a za priaznivých finančných podmienok. To je jednoznačne model, ktorý našim klientom vyhovuje,“ vysvetľuje Hintermeier.

Peter Schurau, Capco Partner a CEO pre Európu a Áziu, dodáva: „Capco správne porozumelo konceptu „new normal”, čiže novým pravidlám, ktoré majú dopad na fungovanie finančného sektora. Ten je od pádu Lehman Brothers v stave nepretržitých zmien. Potreba pružných reakcií na celý rad požiadaviek obchodného a technologického odvetvia nebola nikdy väčšia. Naše Nearshore centrum poskytuje expertízu, ktorú finančné inštitúcie často nepredvídateľne potrebujú.“

Za necelé dva roky sa počet zamestnancov v bratislavskej pobočke Capco strojnásobil. Aj to je dôkazom, že Bratislava má silný potenciál stať sa Banko-slavou a že v oblasti finančných služieb má sľubnú budúcnosť. „Slovensko, konkrétne Bratislava, boli logickou voľbou pri hľadaní vhodnej lokality pre ďalšie Capco Near-shore centrum. Ich výhoda spočíva v kombinácii blízkosti západnej Európy, vysokej úrovne odborných znalostí a skúseností, a poprednej kultúry bankovníctva, ktoré klientom prinášajú len to najlepšie. Je tiež zrejmé, že značka Capco je pre talenty tohto regiónu veľmi atraktívna. Vďaka tomu si vyberáme z najskúsenejších odborníkov akí sú k dispozícii. Skutočnosť, že chcú pracovať pre nás a našich klientov sú jedným zo silných predpokladov nášho ďalšieho rastu,“ vysvetľuje Claus Hintermeier.

„Pre úspešnú odpoveď na technologické výzvy, ktorým v dnešnej dobe banky čelia, je kľúčových niekoľko parametrov: kvalifikovaní experti, rýchlosť a flexibilita, a znižovanie nákladov. Naše near-shore centrum spĺňa všetky z nich, vďaka čomu poskytuje pružný a finančne efektívny štýl práce, aký naši klienti chcú,“ dodáva Peter Schurau.

O spoločnosti Capco

Capco je významný globálny poskytovateľ integrovaného poradenstva, technológií a transformačných služieb venovaných výhradne odvetviu finančných služieb. Naši odborníci ponúkajú klientom vďaka kombinácii inovatívnych riešení a bezkonkurenčných vnútorných znalostí sektora poradenské služby, komplexné technológie a integráciu, ako aj manažované služby, ktoré pomáhajú finančným inštitúciám rásť a rozvíjať sa. Capco pomáha klientom úspešne zvýšiť tržby, riadiť riziko a zmeny regulácií, znižovať náklady a zvyšovať kontrolu.

Spoločnosť sa špecializuje na bankovníctvo, kapitálové trhy, riadenie zdrojov a investícií, financie, riadenie rizika a technológie. Capco poskytuje služby svojim klientom v popredných finančných centrách v severnej Amerike a Európe. V Bratislave Capco prevádzkuje near-shore centrum, ktoré je jedinou pobočkou v regióne strednej a východnej Európy.

Viac informácií nájdete na www.capco.com

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.