Capco v Bratislave pritiahlo už 100-ho zamestnanca

Capco zlepšuje svoju schopnosť dodávať talent, reflektujúc dopyt po tímoch so znalosťami v oblasti finančných služieb

Capco zlepšuje svoju schopnosť dodávať potrebný talent, reflektujúc dopyt po flexibilných tímoch s hlbokými znalosťami v oblasti finančných služieb

Spoločnosť Capco, významný globálny poskytovateľ integrovaného poradenstva, technológií a transformačných služieb pre odvetvie finančných služieb, dnes pokorila ďalšiu métu. Počet konzultantov v bratislavskom Nearshore centre prekročil hranicu 100 zamestnancov vďaka 101 finančným a technologickým expertom s vidinou ďalšieho intenzívneho rastu v nadchádzajúcom roku. Ako povedal riaditeľ Capco Nearshore Claus Hintermeier,„náš závratný a pretrvávajúci rast je priamou reakciou na značný dopyt z popredných finančných inštitúcií po celej Európe. Je zrejmé, že finančný sektor oceňuje expertov, ktorí vedia pozitívne a promptne reagovať na meniace sa požiadavky vyplývajúce z neustále nových regulácií, rastúcej konkurencie a meniacich sa potrieb zákazníkov.“

Bratislavské Capco Nearshore centrum poskytuje široké spektrum poradenských služieb v oblasti financií a technológií, vrátane projektového manažmentu, IT a testovania. „Pre banky bol už dlhšiu dobu výzvou prístup k tým správnym talentom, ktoré im pomôžu s kľúčovými transformačnými procesmi. Nutne potrebujú expertízu, ale nie za cenu, ktorá je zničujúco vysoká. My im poskytujeme flexibilných a nadaných ľudí v tesnej blízkosti hlavných európskych finančných centier a za priaznivých finančných podmienok. To je jednoznačne model, ktorý našim klientom vyhovuje,“ vysvetľuje Hintermeier.

Peter Schurau, Capco Partner a CEO pre Európu a Áziu, dodáva: „Capco správne porozumelo konceptu „new normal”, čiže novým pravidlám, ktoré majú dopad na fungovanie finančného sektora. Ten je od pádu Lehman Brothers v stave nepretržitých zmien. Potreba pružných reakcií na celý rad požiadaviek obchodného a technologického odvetvia nebola nikdy väčšia. Naše Nearshore centrum poskytuje expertízu, ktorú finančné inštitúcie často nepredvídateľne potrebujú.“

Za necelé dva roky sa počet zamestnancov v bratislavskej pobočke Capco strojnásobil. Aj to je dôkazom, že Bratislava má silný potenciál stať sa Banko-slavou a že v oblasti finančných služieb má sľubnú budúcnosť. „Slovensko, konkrétne Bratislava, boli logickou voľbou pri hľadaní vhodnej lokality pre ďalšie Capco Near-shore centrum. Ich výhoda spočíva v kombinácii blízkosti západnej Európy, vysokej úrovne odborných znalostí a skúseností, a poprednej kultúry bankovníctva, ktoré klientom prinášajú len to najlepšie. Je tiež zrejmé, že značka Capco je pre talenty tohto regiónu veľmi atraktívna. Vďaka tomu si vyberáme z najskúsenejších odborníkov akí sú k dispozícii. Skutočnosť, že chcú pracovať pre nás a našich klientov sú jedným zo silných predpokladov nášho ďalšieho rastu,“ vysvetľuje Claus Hintermeier.

„Pre úspešnú odpoveď na technologické výzvy, ktorým v dnešnej dobe banky čelia, je kľúčových niekoľko parametrov: kvalifikovaní experti, rýchlosť a flexibilita, a znižovanie nákladov. Naše near-shore centrum spĺňa všetky z nich, vďaka čomu poskytuje pružný a finančne efektívny štýl práce, aký naši klienti chcú,“ dodáva Peter Schurau.

O spoločnosti Capco

Capco je významný globálny poskytovateľ integrovaného poradenstva, technológií a transformačných služieb venovaných výhradne odvetviu finančných služieb. Naši odborníci ponúkajú klientom vďaka kombinácii inovatívnych riešení a bezkonkurenčných vnútorných znalostí sektora poradenské služby, komplexné technológie a integráciu, ako aj manažované služby, ktoré pomáhajú finančným inštitúciám rásť a rozvíjať sa. Capco pomáha klientom úspešne zvýšiť tržby, riadiť riziko a zmeny regulácií, znižovať náklady a zvyšovať kontrolu.

Spoločnosť sa špecializuje na bankovníctvo, kapitálové trhy, riadenie zdrojov a investícií, financie, riadenie rizika a technológie. Capco poskytuje služby svojim klientom v popredných finančných centrách v severnej Amerike a Európe. V Bratislave Capco prevádzkuje near-shore centrum, ktoré je jedinou pobočkou v regióne strednej a východnej Európy.

Viac informácií nájdete na www.capco.com

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch