Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Študuj na Trenčianskej univerzite a získaj 1000 €

Denní študenti na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne majú možnosť získať štipendium až do výšky 1 000 €. Študenti, ktorí budú v akademickom roku 2014/2015 študovať na Trenčianskej...

Denní študenti na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne majú možnosť získať štipendium až do výšky 1 000 €. Študenti, ktorí budú v akademickom roku 2014/2015 študovať na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne vo vybraných odboroch majú možnosť získať motivačné štipendium z účelovej dotácie. Štipendium je určené aj pre novoprijatých študentov do prvých ročníkov bakalárskeho štúdia a o toto štipendium sa môžu uchádzať každý rok.

fst-uchadzac-600x315-r340_res.jpg

Motivačné štipendium môžu získať študenti všetkých ročníkov denného štúdia bakalárskych a inžinierskych študijných programov v technických odboroch. Jedná sa o odbory na Fakulte špeciálnej techniky a Fakulte priemyselných technológií v Púchove v študijných programoch Servis a opravy automobilov, Špeciálna strojárska technika, Mechanizmy špeciálnej techniky, Údržba špeciálnej mobilnej techniky, Počítačová podpora materiálového inžinierstva, Materiálové inžinierstvo, Materiálová technológia, Textilná technológia a návrhárstvo. Štipendium môžu získať aj študenti nového celouniverzitného inžinierskeho študijného programu Chémia a technológia anorganických materiálov a skla. Viac informácií o študijných programoch, v ktorých máte možnosť získať motivačné štipendium sa dozviete na www.tnuni.sk v sekcii uchádzači.original-r328_res.jpg

Účelová dotácia na motivačné štipendiá od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky je určená pre tie študijné odbory, v ktorých má študent možnosť dobrého uplatnenia po absolvovaní štúdia. Jedná sa hlavne o absolventov, ktorí nájdu uplatnenie v strojárskom, chemickom, automobilovom, energetickom priemysle, v oblasti automatizácie, či obnoviteľných zdrojov.

vila-uchadzac-600x315-r972_res.jpg

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.