Stavajte a prerábajte s revolučnými podmienkami

Je tu jar a mnohí z nás si túžia pred letom skrášliť svoje bývanie. Niektorí len čiastočne, zmodernizovať kuchyňu, či kúpeľňu. Iní zase potrebujú komplexnú rekonštrukciu svojho bytu alebo domu.

Je tu jar a mnohí z nás si túžia pred letom skrášliť svoje bývanie. Niektorí len čiastočne - zmodernizovať kuchyňu, prerobiť kúpeľňu, či terasu na letné posedenia s priateľmi. Iní by sa zase potrebovali pustiť do komplexnej rekonštrukcie svojho bytu alebo domu.

O tom, ako takúto prerábku výhodne prefinancovať, sa zhovárame s Ing. Kamilom Timurom, riaditeľom odbytu Prvej stavebnej sporiteľne.

S akým výhodným riešením teda prichádza líder na trhu stavebného sporenia?

Najväčšia stavebná sporiteľňa na Slovensku má teraz riešenie úplne pre každého. Je už len na klientovi, či sa rozhodne pre úver na bývanie s naozaj nízkym úrokom, alebo si vyberie úver s mimoriadne výhodnými podmienkami.

Spomenuli ste nízky úrok. Môžete byť konkrétnejší?

Ak do konca júna klient siahne po prvej z možností, úroková sadzba jeho úveru na bývanie sa môže začínať už od 1,89 % ročne. Podmienkou je založiť ho nehnuteľnosťou a zaviazať sa k splatnosti dlhšej ako 10 rokov. Pokiaľ už ale klient má niečo u nás nasporené a úver nechce, alebo nemôže založiť bytom alebo rodinným domom, môže si vybrať medziúver do 40 tisíc €.

Čím je zaujímavý tento medziúver?

Nielenže ho netreba zakladať nehnuteľnosťou, ale manželia nebudú potrebovať ani ručiteľa. Navyše, banka vždy v decembri zaplatí jednu mesačnú splátku úrokov z tohto medziúveru za klienta. Pri spomenutej výške medziúveru predstavuje úspora až 4 tisíc €. To ale nie je všetko. Každému, kto u nás teraz požiada o takýto medziúver, sprostredkujeme Unikátne poistenie jeho domácnosti. Klient sa nadštandardne zabezpečí pred neočakávanými situáciami a my zaňho zaplatíme prvé dva roky poistného, čím ušetrí ďalšie peniaze.

Mysleli ste aj na mladé rodiny s deťmi?

Našim klientom zodpovedne splácajúcim úver na bývanie, ktorí privedú na svet potomka, umožníme až polročný odklad splátok úveru. Stačí len podať žiadosť do troch mesiacov od narodenia dieťaťa a o ostatné sa už postaráme my. V rovnakom čase môžu rodičia pre svoje bábätko uzatvoriť novú zmluvu o stavebnom sporení v tarife Junior extra. Samozrejme tiež zdarma.

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.