Slovenský someliér stavil na úver s podporou EÚ. Oplatilo sa

V roku 2013 uviedla ČSOB ako prvá banka na Slovensku podnikateľský úver s podporou EÚ. Šancu využil i someliér Miroslav Jajcay.

V roku 2013 uviedla ČSOB ako prvá banka na Slovensku podnikateľský úver s podporou EÚ. Šancu využil i someliér Miroslav Jajcay.

Miroslav Jajcay je najúspešnejším slovenským someliérom. Ako jedinému Slovákovi sa mu podarilo vyhrať dve česko-slovenské súťaže someliérov v ČR. Vínam a someliérstvu sa však nevenuje len na súťažiach. Aby vo svojich prevádzkach mohol zákazníkom ponúkať atraktívne, kvalitné a lahodné vína, cestuje po svete a hľadá inšpiratívne chute a značky.

M. Jajcay: „Podnikanie prináša vždy riziko, ale dôležité je mať víziu a stretnúť správnych ľudí či partnerov“.

Miroslav Jajcay sa rozhodol rozšíriť sieť svojich vinoték Chateau-vin a navýšiť zásoby vína. Uvažoval tak o vstupe nového investora do firmy. Nakoniec sa však rozhodol obrátiť so svojím plánom a víziami na svoju banku.

Podnikateľ si podľa vlastných slov cení najmä individuálny prístup ČSOB, ako aj ochotu a rýchlosť vyjednávania. “Keďže trh s investičnými vínami sa začína riešiť začiatkom leta, práve rýchlosť schválenia úveru zo strany banky mi pomohla zapojiť sa do nákupu vín z minulého ročníka včas”, pochvaľuje si Miroslav Jajcay.

Vďaka podnikateľskému úveru v roku 2013 vybudoval novú vinotéku vo Zvolene, zainvestoval do vynovenia priestorov už existujúcich vinoték a v neposlednom rade, vytvoril dostatočné zásoby vína pre svoje predajne.

Momentálne ponúka široký výber vín vo svojich troch vinotékach v Slovenskom Grobe, Bratislave a vo Zvolene.

Inšpirujte sa úspešným slovenským someliérom a strhnite úspech v biznise na svoju stranu

Získanie podnikateľského úveru s podporou EÚ od ČSOB je teraz oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a výhodnejšie.

Navyše, ak si podnikateľ v ČSOB otvorí aj podnikateľský účet, prvé 3 mesiace ho využíva bez poplatku. V prípade, že si otvorí aj osobný balík služieb, neplatí prislúchajúci poplatok v nasledujúcich 6 mesiacoch.

Viac informácií o výhodných podnikateľských úveroch so zárukou EÚ, zľave z poplatku a možnosti bezplatných mimoriadnych splátok sa dozviete na www.csob.sk alebo v ktorejkoľvek pobočke ČSOB.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.