Nočné múzeá a galérie opäť zažijú desaťtisícky návštevníkov

Na fanúšikov múzeí a galérií čaká jedna z najzaujímavejších kultúrnych akcií roka. Hlavným partnerom podujatia Noc múzeí a galérií v Bratislave je Poštová banka.

Už po desiaty raz budú mať priaznivci slovenských múzeí a galérií možnosť navštíviť aj kultúrne a historické expozície, ktoré pre verejnosť nie sú bežne dostupné. V sobotu 17. mája si budú môcť prehliadnuť viac ako 115 výstav a expozícií. Prístupné budú až do neskorých večerných hodín. Hlavným partnerom Noci múzeí a galérií 2014 v Bratislave je Poštová banka.

Okrem expozícií Slovenského národného múzea a Slovenskej národnej galérie budú v sobotu 17. mája 2014 do neskorej noci otvorené aj brány netradičných priestorov. Napríklad v Pechotnom zrube – bunkri bratislavskej Petržalky sa návštevníci prenesú do prvej Československej republiky. Zažijú atmosféru obdobia od konca prvej svetovej vojny do roku 1935 a budú mať možnosť dokonca si aj zastrieľať z akusticko-expanzných zbraní.

Koncerty aj autorské sprevádzania

„Uvedomujeme si, že naše kultúrne dedičstvo si zaslúži podporu. Aj preto so Slovenským národným múzeom úzko spolupracujeme už 7 rokov. Noc múzeí a galérií je vynikajúcou príležitosťou, ako priblížiť slovenskú históriu a umenie čo najširšej verejnosti. Teší nás, že aj vďaka nášmu partnerstvu je pre mnohých ľudí história a kultúra dostupnejšia,“ uviedla Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

Okrem prehliadok expozícií a výstav v netradičných nočných hodinách umožnia múzeá a galérie návštevníkom nahliadnuť do depozitárov, pripravia ukážky reštaurovania, nočné prehliadky, besedy na zaujímavé témy, koncerty, autorské sprevádzania výstavami a mnoho ďalších lákavých akcií.

Návštevy múzeí až do polnoci

Noc múzeí a galérií patrí každoročne medzi najúspešnejšie kultúrne podujatia, vlani múzeá a galérie na celom Slovensku navštívilo viac ako stotisíc návštevníkov. V tomto roku sa vďaka naozaj špeciálnym expozíciám a bohatému sprievodnému programu predpokladá ešte vyššia účasť.

Väčšina zapojených múzeí a expozícií bude otvorená od rána do 23:00, niektoré dokonca až do polnoci. Za symbolické vstupné 2 eurá, si návštevníci budú môcť pozrieť aj inak neprístupné expozície a priestory. Podujatie je úzko späté s Medzinárodným dňom múzeí a má tradíciu v mnohých krajinách sveta.

Výstavy Slovenského národného múzea celoročne so zľavu 20 %

Už sedem rokov podporuje Slovenské národné múzeum ako jeho generálny partner Poštová banka. Za ten čas mohli obdivovať slovenské kultúrne a historické dedičstvo milióny jeho návštevníkov. Navyše, všetci klienti Poštovej banky majú vďaka tomuto partnerstvu 20% zľavu na vstup do všetkých 18 múzeí Slovenského národného múzea po celom Slovensku.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.