Kombinujeme skúsenosť a mladú dravosť

Spoločnosť Trend Rejlek patrí medzi rýchlo sa rozvíjajúce firmy v našom regióne. V povedomí ľudí je známa jedna z jej materských firiem, Viena International, ktorej bola v minulosti súčasťou.

Spoločnosť Trend Rejlek patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce firmy v našom regióne. V povedomí ľudí je dobre známa jedna z jej materských firiem, Viena International, s.r.o., ktorej bola v minulosti súčasťou.

Tak ako Viena pokračuje vo svojej tradícii strojárskej výroby, Trend Rejlek nadväzuje na bohaté skúsenosti v rámci materskej podnikateľskej skupiny a má snahu vytvoriť tradíciu turčianskej „plastáriny“. Pýtali sme sa  konateľa spoločnosti Petra Lenčeša. Predstavte nám na úvod Trend Rejlek. Čím sa vlastne zaoberá?

- Portfólio našej firmy tvorí výroba plechových a aj plastových dielcov, resp. ich kombinácia. Záber je pomerne široký: od malých konektorov pre káblové zväzky a súčasti automobilov až po dielce pre samoobslužné poklade či bankomaty.

Spoločnosť vznikla v roku 2008, teda už v čase formujúcej sa krízy, nebáli ste sa investícií?

- Bolo to obdobie, keď bolo nevyhnutné v prvom rade flexibilne reagovať na zmeny potrieb  trhu. Napriek skutočnosti, že na Slovensku existovalo množstvo prevádzok so zameraním na výrobu z plastov, chceli sme zúročiť vedomosti a skúsenosti materskej firmy.  Našou snahou bolo vyplniť dieru v segmente plastikárskej výroby v regióne a zároveň tým posilniť existujúcu plechovú výrobu. Čas ukázal, že toto rozhodnutie bolo správne.

Pre akých zákazníkov je vaša produkcia určená?

- Snažíme sa kombinovať zákazníkov z automobilového prostredia, ktoré je dominantné pre slovenskú ekonomiku a zároveň vyvažovať výrobu aj zákazníkmi z elektrotechnického odvetia. Momentálne je to približne pol na pol, čo bolo naším cieľom.

Aký rast dosahujete, koľko máte pracovníkov?

- Darí sa nám udržať 20-percentný medziročný rast, čo je už potvrdené aj pre rok 2014. Momentálne  pracuje v Trend Rejleku 85 pracovníkov. Vzhľadom k výsledkom jednotlivých rokov a celkovému vývoju spoločnosti bolo dohodnuté rozšírenie firmy a majitelia schválili pre vybudovanie nových výrobných a skladových priestorov investíciu do prístavby a vybavenia o veľkosti 4-tisíc m2.

Plánujete teda prijímať nových pracovníkov? Koľko a na aké pozície?

- Určite áno. Máme záujem o pozície nielen operátorov lisov a na montáže, ale aj o zriaďovačov, kontrolórov a projekt manažérov. Konkrétne pozície budeme zverejňovať na našom webe: www.trendrejlek.sk

Majú u vás šancu aj mladí absolventi bez praxe?

- Sú u nás vítaní! Všetci tí, ktorí majú snahu na sebe pracovať, majú aj šancu vzdelávania a profesijného rastu. Kombinujeme skúsenosť, mladú dravosť a snahu podieľať sa na spoločnom výsledku. Zaujímavý je aj priemerný vek nášho tímu – 32 a pol roka.

Viac informácií o spoločnosti Trend Rejlek,s.r.o., prinesieme čitateľom v pripravovanej samostatnej prílohe Výnimoční ľudia, ktorá bude vložená v MY Turčianskych novinách 10. júna 2014.

Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?

Lepší výber odletu, ubytovania aj vychytených termínov a cenový bonus.

Pivovarníci rozdeľujú peniaze

Rozhodnite, komu pôjde tisíc eur.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.