Kombinujeme skúsenosť a mladú dravosť

Spoločnosť Trend Rejlek patrí medzi rýchlo sa rozvíjajúce firmy v našom regióne. V povedomí ľudí je známa jedna z jej materských firiem, Viena International, ktorej bola v minulosti súčasťou.

Spoločnosť Trend Rejlek patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce firmy v našom regióne. V povedomí ľudí je dobre známa jedna z jej materských firiem, Viena International, s.r.o., ktorej bola v minulosti súčasťou.

Tak ako Viena pokračuje vo svojej tradícii strojárskej výroby, Trend Rejlek nadväzuje na bohaté skúsenosti v rámci materskej podnikateľskej skupiny a má snahu vytvoriť tradíciu turčianskej „plastáriny“. Pýtali sme sa  konateľa spoločnosti Petra Lenčeša. Predstavte nám na úvod Trend Rejlek. Čím sa vlastne zaoberá?

- Portfólio našej firmy tvorí výroba plechových a aj plastových dielcov, resp. ich kombinácia. Záber je pomerne široký: od malých konektorov pre káblové zväzky a súčasti automobilov až po dielce pre samoobslužné poklade či bankomaty.

Spoločnosť vznikla v roku 2008, teda už v čase formujúcej sa krízy, nebáli ste sa investícií?

- Bolo to obdobie, keď bolo nevyhnutné v prvom rade flexibilne reagovať na zmeny potrieb  trhu. Napriek skutočnosti, že na Slovensku existovalo množstvo prevádzok so zameraním na výrobu z plastov, chceli sme zúročiť vedomosti a skúsenosti materskej firmy.  Našou snahou bolo vyplniť dieru v segmente plastikárskej výroby v regióne a zároveň tým posilniť existujúcu plechovú výrobu. Čas ukázal, že toto rozhodnutie bolo správne.

Pre akých zákazníkov je vaša produkcia určená?

- Snažíme sa kombinovať zákazníkov z automobilového prostredia, ktoré je dominantné pre slovenskú ekonomiku a zároveň vyvažovať výrobu aj zákazníkmi z elektrotechnického odvetia. Momentálne je to približne pol na pol, čo bolo naším cieľom.

Aký rast dosahujete, koľko máte pracovníkov?

- Darí sa nám udržať 20-percentný medziročný rast, čo je už potvrdené aj pre rok 2014. Momentálne  pracuje v Trend Rejleku 85 pracovníkov. Vzhľadom k výsledkom jednotlivých rokov a celkovému vývoju spoločnosti bolo dohodnuté rozšírenie firmy a majitelia schválili pre vybudovanie nových výrobných a skladových priestorov investíciu do prístavby a vybavenia o veľkosti 4-tisíc m2.

Plánujete teda prijímať nových pracovníkov? Koľko a na aké pozície?

- Určite áno. Máme záujem o pozície nielen operátorov lisov a na montáže, ale aj o zriaďovačov, kontrolórov a projekt manažérov. Konkrétne pozície budeme zverejňovať na našom webe: www.trendrejlek.sk

Majú u vás šancu aj mladí absolventi bez praxe?

- Sú u nás vítaní! Všetci tí, ktorí majú snahu na sebe pracovať, majú aj šancu vzdelávania a profesijného rastu. Kombinujeme skúsenosť, mladú dravosť a snahu podieľať sa na spoločnom výsledku. Zaujímavý je aj priemerný vek nášho tímu – 32 a pol roka.

Viac informácií o spoločnosti Trend Rejlek,s.r.o., prinesieme čitateľom v pripravovanej samostatnej prílohe Výnimoční ľudia, ktorá bude vložená v MY Turčianskych novinách 10. júna 2014.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.