Pozývame Vás na osobné stretnutie s majstrom Ladislavom Chudíkom

Deväťdesiat rokov na svete, sedemdesiat rokov v Slovenskom národnom divadle.

Výnimočný herec, skvelý človek, autorita na javisku aj v živote - Ladislav Chudík oslávi v utorok 27. mája 90 rokov. Na stretnutie s jedným z najvýraznejších a najobľúbenejších hercov, ktorý na dosky Slovenského národného divadla vstúpil pred 70 rokmi, pozývame všetkých umelcových obdivovateľov. V novej budove SND bude za prítomnosti jubilanta o 17.00 hod. vernisáž výstavy, ktorú pripravil Divadelný ústav a Činohra SND.

Výstavu za prítomnosti jubilanta a vzácnych hostí otvorí Emília Vášáryová.

Hereckú tvárnosť Ladislava Chudíka zachytáva množstvo fotografií na tridsiatich pútavých paneloch, na ktorých sú umiestnené aj detailné opisy jeho hereckých kreácií, zaujímavosti z hereckého i súkromného života, ako i spomienky kolegov na prácu s výnimočným umelcom. Nehľadal postavu v sebe, ale seba nachádzal v postave, aj takto by sme mohli charakterizovať herectvo Ladislava Chudíka, ktorý z času na čas tvrdí, že žije „nadstavený čas“ a rád si chodieva stále po „tabletky“ energie do svetiel rámp.

Sviatkom bude aj predstavenie Tančiarne  v deň majstrovej deväťdesiatky, ktoré nasleduje po vernisáži s gratuláciami vedenia SND, kolegov, priateľov a vďačných divákov.

Ak nestihnete pozdraviť majstra Chudíka v deň jeho jubilea, je tu ďalšia príležitosť. V nedeľu 8. júna 2014 o 18.30 hod. v Modrom salóne v novej budove SND v cykle Prezentujeme privíta teatrologička Ľubica Krénová ako svojho pána hosťa Ladislava Chudíka. Rozprávať o tejto legende prídu aj ďalší významní predstavitelia činoherného súboru Emília Vášáryová,  Martin Huba a Dušan Jamrich.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.