Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

„Wise Drinking“

Skupina Pernod Ricard, jeden z lídrov globálneho trhu s alkoholickými nápojmi, spustila prvú mobilnú aplikáciu presadzujúcu zodpovednú a umiernenú konzumáciu alkoholu. Táto aplikácia bola pripravená pri príležitosti celosvetového „zodpovedného“ eventu Responsib’ALL Day, do ktorého sa 22. mája zapojilo viac ako 19.000 zamestnancov skupiny Pernod Ricard po celom svete vrátane tímu Pernod Ricard Slovakia.

Mobilná aplikácia „Wise Drinking“ je zadarmo dostupná v 37 jazykoch vrátane slovenčiny pre inteligentné zariadenia s iOS a Android. Spotrebitelia si vďaka tejto aplikácii môžu analyzovať a vyhodnotiť vlastnú konzumáciu alkoholu - appka rozlišuje typy alkoholických nápojov (víno, tvrdý alkohol a ďalšie), množstvo skonzumovaného alkoholu, váhu, vek a pohlavie konzumenta. Aplikácia tiež umožňuje dlhodobé zaznamenávanie konzumácie alkoholu po dobu 4 týždňov, pomocou lokalizačného systému vyhodnotí zadané údaje aj podľa platných miestnych zákonov a konzumentovi poradí s výberom dopravného prostriedku.

Aplikácia bola vyvinutá agentúrou Novedia a je na stiahnutie na webe http://wise-drinking.com/. Skupina Pernod Ricard sa v rámci svojej CSR stratégie dlhodobo venuje zvyšovaniu povedomia o rizikách nadmernej konzumácie alkoholu a akcia Responsib’ALL Day je každoročne vyvrcholením týchto CSR aktivít. Počas jedného dňa sa tak zamestnanci všetkých pobočiek Pernod Ricard venujú osvete a vzdelávaniu v oblasti prevencie a samoregulácie v oblasti konzumácie alkoholu. Pernod Ricard Slovakia o uvedení appky informoval v rámci Responsib’ALL Day aj na facebookových stránkach všetkých svojich brandov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

​​​​​​​Prečítajte si úspešný príbeh najväčšieho výrobného podniku v Trebišove.

1 h

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

10 h

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu