Trenčianska univerzita sa opäť otvára pre našich najmenších

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne po minuloročnom úspechu opäť otvára v mesiaci august svoje brány pre žiakov základných škôl v zaujímavom projekte Trenčianskej detskej univerzity...

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne po minuloročnom úspechu opäť otvára v mesiaci august svoje brány pre žiakov základných škôl v zaujímavom projekte Trenčianskej detskej univerzity. Naši najmladší študenti sa tak môžu tešiť na nezabudnuteľné 3 dni plné vysokoškolského života. Od stredy 20. augusta až do piatku 22. augusta 2014 si môžu vyskúšať študentský život na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Trenčianska detská univerzita sa koná pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. a je určená malým študentom – žiakom základných škôl vo veku od 6 do 12 rokov, v ktorých chceme zábavnou formou prostredníctvom tohto projektu stimulovať chuť vzdelávať sa.

trenčianska detská univerzita trenčianskej univerzity alexandra dubčeka v trenčíne

Tento rok sa majú tiež na čo tešiť. Pre študentov Trenčianskej detskej univerzity sme pripravili zaujímavé prednášky, v ktorých sa napríklad dozvedia, či potrebujeme v Európe aj iné peniaze ako euro, čo robiť v prípade požiaru, ako šetriť elektrinou a budú cestovať aj za hviezdami v sérii prednášok prečo padajú hviezdy v prenosnom digitálnom planetáriu. Bližšie sa pozrú na 3D obrazy a ich programovanie, namaľujú si vlastné tričko, vyrobia si medaile z keramickej hliny a svoje telíčka rozhýbu na športovej olympiáde. Študentov, ktorí vydržia až do konca štúdia, do piatku 22.augusta, čaká slávnostná promócia, na ktorej si prevezmú diplom o absolvovaní Trenčianskej detskej univerzity Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. To ale nie je všetko. Rektor našej univerzity doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. si aj tento rok pre nich pripravil milé prekvapenie, ale predsa všetko prezradiť nemôžeme.

V minulom ročníku si takmer 130 žiakov základných škôl užilo po dobu troch dní naše vysokoškolské prostredie. Podali si prihlášku, zapísali sa na štúdium, svedomito študovali a absolvovali všetky tradičné vysokoškolské obrady, ako napríklad slávnostná imatrikulácia a promócie. Študentov čakalo aj milé prekvapenie. V čele imatrikulačného senátu bol „profesor Stanley Cup“ Marián Hossa, ktorý prijal pozvanie rektora našej univerzity doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD.

Viac informácií nájdete na www.bakalarik.tnuni.sk

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.