V Bratislave ocenia dobrých otcov

Podujatie s názvom „Slovensko potrebuje dobrých otcov“ chce oceniť otcov aj starých otcov a popularizovať sviatok Deň otcov, ktorý pripadne tento rok na 15. jún.

Blíži sa Deň otcov, ktorý v tomto roku pripadá na 15. jún. Tento sviatok si  na mušku vzali Zážitkové OZ Ahoj, Centrum Slniečko, n.o.  a Profitmedia, s.r.o., ktorá pripravila podujatie „Slovensko potrebuje dobrých otcov“. Záštitu prevzal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

„Ja sám som otec troch detí a veľmi dobre viem, koľko práce je so servisom okolo nich. Verím, že to staré klišé, že žena má byť doma s deťmi a muž má iba zarábať, je dávno preč. Preto som veľmi rád, že som mohol prijať záštitu nad podujatím „Slovensko potrebuje dobrých otcov“. Pretože ich naozaj potrebuje,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Cieľom kampane je spopularizovať oslavy Dňa otcov na Slovensku. Súčasťou je aj facebooková a internetová súťaž o titul „Dobrý otec 2014“, ktorej víťazi budú odmenení na Ďakovnom koncerte pre dobrých otcov 15. júna o 19. hodine v Bratislavskej Malej scéne. Hlavnými hviezdami večera sa stanú Peter Lipa so synom Petrom a ich kapelou.

Galavečer je však len vyvrcholením víkendového programu pre deti a ich rodičov. 14. júna po slávnostnom otvorení víkendu o 19:30 ožije na doskách Divadla Malá scéna STU dráma Augusta Strindberga Otec.

Nedeľu môžu deti stráviť napríklad maľovaním na tvár či na programe veselé Kakao s kakaovníkmi Igorom Adamcom a Martinom Vanekom. Návštevníkom bude sprístupnená aj výstava detských prác na tému Môj Ocko.

Pestrý zážitkový víkend ku Dňu otcov zavŕši odovzdanie výťažku na Detskú linku záchrany riaditeľke Centra Slniečko.

„Poslaním kampane je verejne oceniť dobrých otcov a starých otcov. Poďakovať im za ich starostlivosť, podporu a lásku, za ich kľúčový prínos pre šťastné deti, rodinu, komunitu a spoločnosť. Výťažok kampane podporí Detskú linku záchrany 0800121212, ktorú prevádzkuje Centrum Slniečko, n. o., povedala riaditeľka Profitmedie a predsedníčka Zážitkového OZ AHOJ Silvia Struhárová.

Kampaň Slovensko potrebuje dobrých otcov bola už za jej pilotný ročník 2013 ocenená Krištáľovým krídlom v sekcii filantropia.

Viac info na: www.dobriotcovia.sk, www.profitmedia.sk, www.ahoj-oz.sk, www.centrumslniecko.sk, www.malascena.sk

SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy

Obľúbená služba z mobilnej aplikácie je odteraz dostupná pre všetkých už od 1€.

Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo

V Jarabinkách je už 80 % bytov je predaných! Popularitu projektu najlepšie vystihujú tri slová: výnimočne dobré susedstvo.

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.