Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Prvé Prestigio s Windows Phone 8.1 príde na trh v lete

Smartfóny Prestigio s platformou Windows Phone 8.1 prídu na náš trh v lete.

Značka Prestigio predstavila na výstave  Computex v Taipei svoje prvé dva modely smartfónov  s operačným systémom Windows Phone 8.1.  Novinky s označením MultiPhone 8400 DUO a MultiPhone 8500 DUO  by na slovenskom trhu mali byť dostupné už v lete.

Obidva telefóny budú vybavené  štvorjadrovým procesorom,  8Mpx zadným fotoaparátom a IPS displejom. Nebude chýbať Dual SIM prevedenie, tradičné pre väčšinu mobilných zariadení značky Prestigio.  Operačný systém poskytne jeho používateľom  množstvo nových funkcií a aplikácií Microsoft, ako aj rozšírené možnosti pre správu súborov  a zariadení.

“Naše nové smartfóny s platformou Windows  sú odpoveďou na požiadavky zákazníkov, ktorí si chcú vyberať medzi operačnými systémami. Preto im chceme sprístupniť  čo najširšiu ponuku zariadení, z ktorej si každý zvolí podľa vlastných potrieb,“  povedal Siarhei Kostevitch, zakladateľ a CEO skupiny ASBIS a predseda predstavenstva Prestigio.

Radosť zo spolupráce oboch značiek  vyjadril aj Peter Han, viceprezident OEM Marketing, Microsoft Corp., ktorý zároveň dodal: „Zákazníci spoločnosti Prestigio  tak budú medzi prvými, ktorí si vyskúšajú najnovší operačný systém  Windows Phone 8.1 na nových zariadeniach.“

Prestigio MultiPhone 8500 DUO bude vybavený 5" odolným IPS displejom Gorilla Glass s rozlíšením 720x1280 pixelov a štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1.2 GHz a 1 GB RAM. Predná 2 Mpx kamera poskytne dostatočné rozlíšenie pre videohovory, zadná kamera bude mať rozlíšenie 8 Mpx a automatické ostrenie. Samozrejmosťou je Dual SIM pre kombinovanie cenovo najvýhodnejších  taríf za telefonovanie a dáta.  Na trhu bude dostupný od júla 2014.

Prestigio MultiPhone 8400 DUO bude mať menší 4" IPS displej s rozlíšením 480x800 pixelov, štvorjadrový procesor s taktom 1.2 GHz, 0.3 Mpx prednú a 8 Mpx  zadnú kameru s automatickým ostrením a Dual SIM . V predaji bude od augusta 2014.

Obe novinky sa  budú vyrábať v čiernom a bielom prevedení.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.