Prvé Prestigio s Windows Phone 8.1 príde na trh v lete

Smartfóny Prestigio s platformou Windows Phone 8.1 prídu na náš trh v lete.

Značka Prestigio predstavila na výstave  Computex v Taipei svoje prvé dva modely smartfónov  s operačným systémom Windows Phone 8.1.  Novinky s označením MultiPhone 8400 DUO a MultiPhone 8500 DUO  by na slovenskom trhu mali byť dostupné už v lete.

Obidva telefóny budú vybavené  štvorjadrovým procesorom,  8Mpx zadným fotoaparátom a IPS displejom. Nebude chýbať Dual SIM prevedenie, tradičné pre väčšinu mobilných zariadení značky Prestigio.  Operačný systém poskytne jeho používateľom  množstvo nových funkcií a aplikácií Microsoft, ako aj rozšírené možnosti pre správu súborov  a zariadení.

“Naše nové smartfóny s platformou Windows  sú odpoveďou na požiadavky zákazníkov, ktorí si chcú vyberať medzi operačnými systémami. Preto im chceme sprístupniť  čo najširšiu ponuku zariadení, z ktorej si každý zvolí podľa vlastných potrieb,“  povedal Siarhei Kostevitch, zakladateľ a CEO skupiny ASBIS a predseda predstavenstva Prestigio.

Radosť zo spolupráce oboch značiek  vyjadril aj Peter Han, viceprezident OEM Marketing, Microsoft Corp., ktorý zároveň dodal: „Zákazníci spoločnosti Prestigio  tak budú medzi prvými, ktorí si vyskúšajú najnovší operačný systém  Windows Phone 8.1 na nových zariadeniach.“

Prestigio MultiPhone 8500 DUO bude vybavený 5" odolným IPS displejom Gorilla Glass s rozlíšením 720x1280 pixelov a štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1.2 GHz a 1 GB RAM. Predná 2 Mpx kamera poskytne dostatočné rozlíšenie pre videohovory, zadná kamera bude mať rozlíšenie 8 Mpx a automatické ostrenie. Samozrejmosťou je Dual SIM pre kombinovanie cenovo najvýhodnejších  taríf za telefonovanie a dáta.  Na trhu bude dostupný od júla 2014.

Prestigio MultiPhone 8400 DUO bude mať menší 4" IPS displej s rozlíšením 480x800 pixelov, štvorjadrový procesor s taktom 1.2 GHz, 0.3 Mpx prednú a 8 Mpx  zadnú kameru s automatickým ostrením a Dual SIM . V predaji bude od augusta 2014.

Obe novinky sa  budú vyrábať v čiernom a bielom prevedení.

Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur

Vieme chrániť naše lesy?

Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka

Prílohu s overenými receptami nájdete už dnes vloženú v denníku SME.

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.