Vhodné účtovníctvo pre neziskové organizácie

Vedenie účtovníctva neziskových organizácií má odlišné spôsoby účtovania a najmä iné výkazy pre daňové priznanie. Máloktorý účtovný program to s prehľadom zvláda.

Mimovládne neziskové organizácie sú väčšinou skupinou ľudí, ktorí sa svojím nadšením snažia pomáhať riešiť stav vecí, kde naša vláda a komerčná sféra zlyháva. Na svoju činnosť získavajú príspevky od darcov a časť z daní, ktoré im poukážu ich podporovatelia.

Vedenie účtovníctva neziskových organizácií má odlišné spôsoby účtovania a najmä iné výkazy pre daňové priznanie. Nie je mnoho ekonomických programov, ktoré zvládnu spracovanie účtovníctva neziskových organizácií a ešte menej je takých, ktoré dokážu spracovať aj ich daňové priznanie vrátane výkazov.

logo humanetVhodným účtovným softvérom pre neziskové organizácie je online ekonomický softvér Humanet. Ten obsahuje správnu účtovú osnovu pre neziskové organizácie, správny výkaz ziskov a strát, súvahu aj daňové priznanie, ktoré je prispôsobené pre účtovanie mimovládnych neziskových organizácií. Nezáväzne a samozrejme bezplatne si ho môžete vyskúšať na adrese http://www.humanet.sk.

Ak chcete skúšať účtovanie neziskovej organizácie, vytvorte si v Humanete databázu pre novú firmu a pri prvom vstupe do nej si zvoľte typ organizácie „Nezisková organizácia“.

Cena za účtovnícky program

Dôležitou pre neziskové organizácie je aj cena ekonomického programu. Určite je lepšie peniaze využiť na hlavnú činnosť neziskovej organizácie ako na vedenie účtovníctva. Bežne nový účtovnícky program stojí viac ako 400 € a každý ďalší rok je potrebné platiť ďalších minimálne 80 €.

Online ekonomický program Humanet je iný. Za ten na začiatku neplatíte nič. Jeho cena závisí od reálneho počtu zaúčtovaných položiek v účtovníctve. Za používanie Humanetu zaplatíte prvý krát až vo chvíli, keď v ňom spracujete také množstvo dát, ktorých hodnota podľa cenníka na adrese http://www.humanet.sk/cennik dosiahne minimálne sumu 10 €. V praxi to znamená, že musíte zaúčtovať viac ako 300 účtovných položiek, aby ste sa na uvedenú sumu dostali.

Bežne malé neziskové organizácie a občianske združenia zaplatia za Humanet ročne podstatne menej ako by ich stál klasický účtovnícky program.

Online dostupnosť

Ekonomický softvér Humanet je plnokrvným online ekonomickým softvérom. To znamená, že okrem podpory neziskových organizácií a skvelej ceny, získate jeho používaním aj výhody online ekonomického programu.

Program nikdy nemusíte inštalovať ani aktualizovať. Máte istotu, že vždy, keď ho používate, tak pracujete s najnovšou verziou a s aktuálne platnou legislatívou.

Navyše máte program dostupný kedykoľvek a odkiaľkoľvek cez internet a vaše dáta sú bezpečne uložené a zálohované v prostredí profesionálneho dátového centra. Môžete používať počítač s Windows, Linux aj Mac, tablet, či dokonca smartfón.

www.humanet.sk

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi

Company´s autumn in the High Tatras

A good teambuilding or a good training should fulfil four main points that determine its success.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.