Nepremeškajte piatkovú diskusiu o národnom divadle

Ako definovať národné divadlo v súčasnej globalizovanej spoločnosti? Aké sú jeho ciele dnes? Aké má postavenie a od čoho závisí?

Medzinárodný divadelný festival Slovenského národného divadla Eurokontext.sk ponúka návštevníkom nielen tie najlepšie inscenácie z Európy, ale aj pútavé diskusie s odborníkmi a tvorcami dramatického umenia. Už tento piatok 20. júna o 15.30 h v novej budove SND na Pribinovej ulici sa bude debatovať na tému Národný/é (divadlo) v kontexte 21. storočia.

Hlavné výzvy divadelníkov z krajín Vyšehradskej štvorky ozrejmia divákom hostia riaditeľa Činohry SND Romana Poláka – riaditeľ Národného divadla v Budapešti Attila Vidnyánszky, námestník riaditeľa Divadelného inštitútu vo Varšave prof. Dariusz Kosiński, dramaturg Činohry Národného divadla Praha Jan Tošovský a teatrologička Ľubica Krénová.

Vstup na diskusiu v priestore „Dvorany“ (3. poschodie) je bezplatný.

Dvory aj výhľad: Posledná fáza predaja v Jarabinkách je spustená

Ambiciózny projekt Jarabinky láka dvomi uzavretými dvormi, výbornou občianskou vybavenosťou a dynamickou lokalitou.

Týchto päť tipov vám pri podnikaní ušetrí tisíce eur

Menšie náklady môžu znamenať väčšie zisky.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh