Nepremeškajte piatkovú diskusiu o národnom divadle

Ako definovať národné divadlo v súčasnej globalizovanej spoločnosti? Aké sú jeho ciele dnes? Aké má postavenie a od čoho závisí?

Medzinárodný divadelný festival Slovenského národného divadla Eurokontext.sk ponúka návštevníkom nielen tie najlepšie inscenácie z Európy, ale aj pútavé diskusie s odborníkmi a tvorcami dramatického umenia. Už tento piatok 20. júna o 15.30 h v novej budove SND na Pribinovej ulici sa bude debatovať na tému Národný/é (divadlo) v kontexte 21. storočia.

Hlavné výzvy divadelníkov z krajín Vyšehradskej štvorky ozrejmia divákom hostia riaditeľa Činohry SND Romana Poláka – riaditeľ Národného divadla v Budapešti Attila Vidnyánszky, námestník riaditeľa Divadelného inštitútu vo Varšave prof. Dariusz Kosiński, dramaturg Činohry Národného divadla Praha Jan Tošovský a teatrologička Ľubica Krénová.

Vstup na diskusiu v priestore „Dvorany“ (3. poschodie) je bezplatný.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.