Nepremeškajte piatkovú diskusiu o národnom divadle

Ako definovať národné divadlo v súčasnej globalizovanej spoločnosti? Aké sú jeho ciele dnes? Aké má postavenie a od čoho závisí?

Medzinárodný divadelný festival Slovenského národného divadla Eurokontext.sk ponúka návštevníkom nielen tie najlepšie inscenácie z Európy, ale aj pútavé diskusie s odborníkmi a tvorcami dramatického umenia. Už tento piatok 20. júna o 15.30 h v novej budove SND na Pribinovej ulici sa bude debatovať na tému Národný/é (divadlo) v kontexte 21. storočia.

Hlavné výzvy divadelníkov z krajín Vyšehradskej štvorky ozrejmia divákom hostia riaditeľa Činohry SND Romana Poláka – riaditeľ Národného divadla v Budapešti Attila Vidnyánszky, námestník riaditeľa Divadelného inštitútu vo Varšave prof. Dariusz Kosiński, dramaturg Činohry Národného divadla Praha Jan Tošovský a teatrologička Ľubica Krénová.

Vstup na diskusiu v priestore „Dvorany“ (3. poschodie) je bezplatný.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.