Nepremeškajte piatkovú diskusiu o národnom divadle

Ako definovať národné divadlo v súčasnej globalizovanej spoločnosti? Aké sú jeho ciele dnes? Aké má postavenie a od čoho závisí?

Medzinárodný divadelný festival Slovenského národného divadla Eurokontext.sk ponúka návštevníkom nielen tie najlepšie inscenácie z Európy, ale aj pútavé diskusie s odborníkmi a tvorcami dramatického umenia. Už tento piatok 20. júna o 15.30 h v novej budove SND na Pribinovej ulici sa bude debatovať na tému Národný/é (divadlo) v kontexte 21. storočia.

Hlavné výzvy divadelníkov z krajín Vyšehradskej štvorky ozrejmia divákom hostia riaditeľa Činohry SND Romana Poláka – riaditeľ Národného divadla v Budapešti Attila Vidnyánszky, námestník riaditeľa Divadelného inštitútu vo Varšave prof. Dariusz Kosiński, dramaturg Činohry Národného divadla Praha Jan Tošovský a teatrologička Ľubica Krénová.

Vstup na diskusiu v priestore „Dvorany“ (3. poschodie) je bezplatný.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.