Tanečná Búrka od svetových Slovákov! Buďte pri tom!

Nedajte si ujsť skvelú príležitosť uvidieť na vlastné oči strhujúce tanečné kúsky od choreografov, ktorých hviezda stúpa nahor aj vo svete!

Jeden je rodákom z Vranova nad Topľou, ďalší z Bojníc, no svojim nesmiernym talentom prekročili hranice Slovenska a dnes sú ich mená uznávané aj vo svete. Jaro Viňarský len nedávno získal v New Yorku prestížnu cenu Bessie Award, Andrej Petrovič so slávnym Akramom Khanom spolupracoval na príprave záverečného ceremoniálu Letných olympijských hier v Londýne. Ich pohybové majstrovstvo však teraz môžu obdivovať aj Slováci.

Jaro Viňarský a Andrej Petrovič totiž spolu so Stanislavou Vlčekovou vytvorili pre Balet Slovenského národného divadla večer pôvodnej choreografie s názvom The Tempest (Búrka) na motívy hry Williama Shakespeara. Tri pôvodné diela, tri výpovede zhmotnené do pohybu. Spoznajte mágiu uvoľnenia po búrke a opätovného napätia. Búrky sa opakujú. Spravodlivosť neexistuje. Je to podoba toho, v čom žijeme.

Nepremeškajte ohromujúce predstavenie The Tempestv utorok 24. júna o 19.00 h v historickej budove SND. Vstupenky si diváci môžu kúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.