Tanečná Búrka od svetových Slovákov! Buďte pri tom!

Nedajte si ujsť skvelú príležitosť uvidieť na vlastné oči strhujúce tanečné kúsky od choreografov, ktorých hviezda stúpa nahor aj vo svete!

Jeden je rodákom z Vranova nad Topľou, ďalší z Bojníc, no svojim nesmiernym talentom prekročili hranice Slovenska a dnes sú ich mená uznávané aj vo svete. Jaro Viňarský len nedávno získal v New Yorku prestížnu cenu Bessie Award, Andrej Petrovič so slávnym Akramom Khanom spolupracoval na príprave záverečného ceremoniálu Letných olympijských hier v Londýne. Ich pohybové majstrovstvo však teraz môžu obdivovať aj Slováci.

Jaro Viňarský a Andrej Petrovič totiž spolu so Stanislavou Vlčekovou vytvorili pre Balet Slovenského národného divadla večer pôvodnej choreografie s názvom The Tempest (Búrka) na motívy hry Williama Shakespeara. Tri pôvodné diela, tri výpovede zhmotnené do pohybu. Spoznajte mágiu uvoľnenia po búrke a opätovného napätia. Búrky sa opakujú. Spravodlivosť neexistuje. Je to podoba toho, v čom žijeme.

Nepremeškajte ohromujúce predstavenie The Tempestv utorok 24. júna o 19.00 h v historickej budove SND. Vstupenky si diváci môžu kúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.