Ako si pripraviť dokonalú šálku kávy 4/5

Aj kvalitnú kávu môžeme pokaziť, ak ju pripravíme zle. Či už používame pákový kávovar, automatický prístroj, moka, alebo populárny french press, na príprave kávy si musíme dať naozaj záležať.

Automatický kávovar

V Taliansku mu hovoria superautomatica, no takmer v žiadnej kuchyni ho nenájdeme. Naopak, v celej Európe mimoriadne obľúbený a každou sezónou modernejší a krajší plne automatický kávovar si nachádza miesto aj v slovenských domácnostiach.
Automatický kávovar má okrem základných častí ako bojler na ohrievanie vody, čerpadlo a centrálna jednotka na prípravu kávy naviac vstavaný vlastný mlynček a často aj špeciálnu technológiu na prípravu mliečnych nápojov. Príprava kávy, alebo kapučína je potom záležitosťou jediného stlačenia tlačidla. Stačí nasypať do zásobníka zrnkovú kávu, pripojiť nádobu s mliekom, zvoliť typ nápoja a jediným stlačením môžete mat kávu, kapučíno, či caffé latte. Dôležité je vybrať si ten správny typ, ktorý naplní naše očakávania. Ak si chcete zaobstarať takýto prístroj, musíte rátať s väčšími rozmermi a vyššou nákupnou cenou.

cafepoint automatický kávovar
Postup prípravy:

1.    zapnite prístroj, nalejte do nádržky čerstvú vodu, počkajte, kým sa prístroj nahreje.
2.    skontrolujte, prípadne dopnite do zásobníka zrnkovú kávu, ak budete pripravovať mliečny nápoj, pripravte studené mlieko.
3.    vložte pod výtok kávy šálku, zvoľte v menu požadovaný nápoj.
4.    keď prístroj ukončí výdaj nápoja, vyberte šálku s hotovou kávou.
5.    skontrolujte, pripadne vyčistite nádobu na odpad od použitej kávy, ak to kávovar vyžaduje spustite program na vyčistenie „mliečnych ciest“.

cafepoint káva

Takýto kávovar je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi predovšetkým kávové nápoje typu cappuccino, caffé latte, vyžadujú jednoduchú prípravu nápojov a v neposlednom rade sú ochotní zaplatiť vyššiu nákupnú cenu. Odmenou za to bude čerstvá káva, jednoduchá prevádzka, rýchla príprava aj mliečnych nápojov a vôňa čerstvo zomletej kávy. Výhodou takého kávovaru je práve čerstvo zomletá káva, ak ste sa teda rozhodli pre tento typ, nezabudnite, že k nemu patrí aj kvalitná zrnková káva.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Vypestujte si chutné a voňavé bylinky

Ako na bylinky do bytov? Ako sa o ne správne postarať?

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Energetici ponúkajú na predaj prebytočný majetok.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.