14 ocenení pre Operu SND v Ankete opernej kritiky

Naša prvá operná scéna triumfovala vo všetkých siedmich kategóriách, v rámci ktorých jej odborníci pripísali štrnásť ocenení.

Opera Slovenského národného divadla má za sebou úspešnú sezónu 2013/2014, čo potvrdzujú nielen výsledky diváckej návštevnosti, ale aj výborné umiestnenia v treťom ročníku rešpektovanej Ankety opernej kritiky, ktorú pravidelne organizuje špecializovaný portál o klasickej hudbe Opera Slovakia. Naša prvá operná scéna triumfovala vo všetkých siedmich kategóriách, v rámci ktorých jej odborníci pripísali štrnásť ocenení.

Hudobný riaditeľ a šéfdirigent Opery SND Friedrich Haider získal od odbornej poroty prvé miesto v kategórii Najlepšie hudobné naštudovanie za operu La clemenza di Tito. Šéfa našej prvej opernej scény zároveň ocenili za operu Bohéma druhým miestom, ktoré tiež udelili hlavnému dirigentovi Opery SND Rastislavovi Štúrovi v spojitosti s operou Piková dáma.

Absolútne víťazstvo priniesla Opere SND kategória Najlepšia inscenácia sezóny, za ktorú kritici považujú opery Bohéma v réžii Petra Konwitschného (1. miesto), Piková dáma v réžii Mariána Chudovského (2. miesto) a La clemenza di Tito v réžii Jiřího Nekvasila (3. miesto).

Najlepší ženský spevácky výkon v uplynulej sezóne predviedli sólistky Opery SND – mezzosopranistka Terézia Kružliaková bola ocenená prvým miestom za stvárnenie postavy Sesta v opere La clemenza di Tito. Druhé miesto udelili sopranistke Eve Hornyákovej za stvárnenie postavy Mimi v opere Bohéma

Objavom sezóny sa stal ruský tenorista Anton Rositskiy (2. miesto) za stvárnenie postavy Tita v opere La clemenza di Tito a basista Peter Kellner (3. miesto) za postavu Colline v opere Bohéma.

Za skokana sezóny kritici tiež označili Lindu Ballovú (2. miesto), ktorá stvárnila postavu Vitellie v opere La clemenza di Tito. Udalosťou sezóny sa podľa odborníkov stala aj svetová premiéra opery Ľubice Čekovskej Dorian Gray (2. miesto).

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana