Ako si pripraviť dokonalú šálku kávy 5/5

Aj kvalitnú kávu môžeme pokaziť, ak ju pripravíme zle. Či už používame pákový kávovar, automatický prístroj, moka, alebo populárny french press, na príprave kávy si musíme dať naozaj záležať.

Kapsľový kávovar a kávovar na podušky

Ide o často neprávom podceňovaný, no v skutočnosti veľmi kvalitný a v Taliansku i Európe stále obľúbenejší kávovar pre domácnosti. Kapsľový systém bol vymyslený samotnými talianmi, ktorí chceli piť kvalitné espresso nielen v kaviarni ale aj doma. Keďže vedeli, že pripraviť si kvalitné espresso vyžaduje nielen čas, ale aj baristické zručnosti, vynašli prístroj, ktorý to urobí za nich. Kapsľový kávovar pracuje na podobnom princípe, ako kaviarenský stroj, do hlavice kávovaru sa však nedáva káva v páke, ale špeciálna poduška s kávou, alebo kávová kapsľa. V každej kapsli je čerstvo zomletá a medzi dvoma sitkami špeciálne utlačená káva presne podľa predpisov talianskych kaviarníkov. Vám už stačí len vybrať si kávu podľa svojej chuti, vložiť ju do kávovaru a vychutnať si pravé talianske espresso.

cafepoint - espresso
Postup prípravy:
1.    zapnite prístroj, nalejte do nádržky čerstvú vodu a počkajte, kým sa prístroj nahreje.
2.    vyberte si kapsľu podľa chuti, vložte do priehradky na kapsle a zavrite. Uistite sa, že kapsľa správne „sadla“ a priehradka je dobre uzavretá.
3.    vložte pod výtok kávy šálku a zvoľte v menu veľkosť nápoja.
4.    keď prístroj ukončí výdaj nápoja, vyberte šálku s hotovou kávou.
5.    skontrolujte nádobu na odpad, prípadne vyhoďte použité kapsle.

cafepoint - kapslový kávovar

Kapsľový kávovar je určený pre ľudí v domácnostiach a stále viac aj vo firmách, kde majú radi kvalitnú taliansku kávu, radi striedajú typy a chute káv, a nechcú investovať do pristroja veľa peňazí.
Medzi výhody tohto typu kávovaru patrí nízka nákladová cena, kvalitná káva, kompaktné rozmery, tichá prevádzka, rozmanité kávy a v neposlednom rade veľmi jednoduchá príprava a minimálna údržba.

Ak si chcete kúpiť takýto kávovar, všimnite si aký systém používa a uistite sa u predajcu o dostupnosti kávových kapsúl. Mnohí výrobcovia totiž používajú jedinečné technológie a treba si tak nájsť predajcu, ktorý vám ponúkne kapsule kompatibilné s vašim kávovarom. Aj na Slovensku už však nájdete takmer všetky populárne typy. Či už ide o kapsle kompatibilné so systémom Nespresso, Caffitaly - Tchibo, Illy, alebo Lavazza.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.