Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Aj menší výrobcovia potravín majú v supermarkete šancu

BILLA, kde môže, využíva služby slovenských potravinárov. A nie sú to len fabriky nadnárodných koncernov.

V krásnej Gaderskej doline v obciach Karlová a Blatnica sa nachádza Poľnohospodárske družstvo Gader. Jeho progresívne vedenie sa rozhodlo bojovať proti závislosti na výkupných cenách nespracovaného mlieka a postavilo si vlastnú malú mliekareň, ktorá mesačne spracuje 100 000 litrov mlieka priamo od kráv z vlastného chovu. Odpadá  tak prevážanie mlieka hore-dole po cestách či spoliehanie sa na kvalitu cudzích produktov. Naopak, všetky ich výrobky sú držiteľmi Značky kvality SK udeľovanej Ministerstvom pôdohospodárstva rozvoja vidieka SR. V supermarketoch BILLA v Turčianskych Tepliciach, Martine a Žiline tak môžete nájsť výborné jogurty, tvaroh, syr či mlieko miestneho pôvodu.

Načítavam video...

Vedeli ste, že plnotučné mlieko od kráv kŕmených trávou obsahuje vitamín K2 a kyselinu maslovú, ktoré sa v bežnej strave vyskytujú len zriedka? Naši dodávatelia z PD Gader dobytok chovajú vo voľnom ustajnení. Kravičky sa teda môžu rozhodnúť, či strávia deň v maštali alebo na lúkach Veľkej Fatry. Ich jedinou "povinnosťou" je byť skoro ráno nastúpené v dojárni

Všetko o kampani „BILLA je slovenská“ nájdete na www.billajeslovenska.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line