Aukcia výtvarných diel financuje Galériu Nezábudka

Liga za duševné zdravie SR zrealizovala začiatkom roka aukciu výtvarných, na ktorej sa dražili diela významných slovenských autorov a amatérskych výtvarníkov so skúsenosťou s duševnou poruchou. Vďaka.

artterapia

V apríli sa konala charitatívna aukcia Ligy za duševné zdravie SR, na ktorej známi výtvarníci venovali svoje diela, aby pomohli amatérskym výtvarníkom so skúsenosťou s duševnou poruchou získať finančné prostriedky na Galériu Nezábudka. Naďa Kančevová, kunsthistorička a projektová manažérka Galérie Nezábudka hovorí: „Projekt Galéria Nezábudka pracuje s ľuďmi, ktorí majú skúsenosť s duševnými poruchami a ktorým v ich živote pomáha výtvarná tvorivosť.  Ich tvorba  je osobitá a autentická. Tieto charakteristiky sú typické aj pre umenie vo svete označované ako „art brut“.  V Galérii Nezábudka  organizujú terapeuti a psychológovia pre nich tvorivé workshopy a  oslovujú sieť psychiatrických zariadení po celom Slovensku s prosbou, aby medzi svojimi pacientmi pomohli vytipovať nové talenty, s ktorými sa potom dlhodobo pracuje, aby sa podchytila aj tvorba neškolených ale talentovaných amatérskych autorov.“

Vďaka získaným finančným prostriedkom na aukcii výtvarných diel nezanikne ojedinelý projekt Galéria Nezábudka a môže sa realizovať v auguste 2014 ďalší workshop v zariadení SNG v Pezinku, na ktorom sa ako každý rok stretnú  ľudia so skúsenosťou s duševnou poruchou. Budú sa venovať výtvarnej tvorbe, ktorá pomáha zvládať liečbu aj život a opäť budú vytvárať umelecké diela, ktoré Liga za duševné zdravie zbiera a vystavuje na výstavách so súhrnným názvom „Art brut“. Ostatná bola realizovaná v spolupráci s Galériou 19 v centre Bratislavy a plánujeme vycestovať s touto výstavou aj do zahraničia.

Ing. Olga Valentová, kontakty s verejnosťou, Liga za duševné zdravie SR

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.