Krásne letné počasie priam zvádza k tomu, aby ste si urobili s priateľmi pekný večer pri dobrom jedle a dobrom víne. Často však zápasíme s otázkou, aké víno je vhodné k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine. Náš someliér Miro pre vás vybral 10 vín z ponuky vino.sme.sk, ktoré sa skvelo hodia ku grilovačke. A teraz máte vybrané vína u nás s 10% zľavou!
Grilované steaky
Cesta k perfektnému steaku je v podstate jednoduchá. Stačí dobrý kus mäsa a ostatné je už hračka. Čo môže byť lepšie ako medium rare pripravený rib eye steak. K nemu pohár dobrého vína. Vybrali sme pre vás 2 krásne vína.
Grilovaná bravčová panenka
Grilovaná panenka namarinovaná v zmesi z cesnakom, medom a štavou z pomaranča. Samozrejme dosoľte a dokorente. Panenku nechajte marinovať celú noc. Takto namarinovanú panenku grilujte a dochuťte zmesou byliniek (pomarančová kôra, šalvia, rozmarín, tymián a olivový olej. K panenke sme pre vás vybrali biele víno od slovenského vinára Botta-Frigyesa a Pinot Noir z vinárstva Emiliana.
Grilované kuracie prsia
Šťavnaté grilované kuracie prsia s rozmarínom, tymianom, patria medzi stálicu grilovania na Slovensku. Odporúčame kuracie prsia pred tým marinovať v zmesi z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Ku kuracím prsiam sa výborne hodia biele ľahšie vína a preto sme pre vás vybrali práve tieto dve.
Grilovaná ryba
Grilovaný pstruh s jabĺčkami, cesnakom a bylinkami si podmaní chuťové bunky každého gurmána. Pstruh patrí medzi naše najlepšie ryby a my k nemu odporúčame dve skvelé vína, ktoré perfektne vyvažujú chuť vína a podčiarkujú chuť grilovanej ryby.
Grilovaná zelenina
Zelenina je dôležitou súčasťou každej grilovačky. Či už budete grilovať baklažán, cuketu a vlastne akúkoľvek zeleninu, s olivovým olejom, dobrým korením je pastva pre jazyk. Tanier hrá všetkými farbami a vždy nás toto jedlo skvelo zasýti, pričom nemáme pocit preplneného žalúdka.
Viac o vhodných vínach k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine na vino.sme.sk.