Nedeľa, 21. apríl , 2019

Leto plné grilovania si zaslúži dobré víno!

Krásne letné počasie priam zvádza k tomu, aby ste si urobili s priateľmi pekný večer pri dobrom jedle a dobrom víne. Často však zápasíme s otázkou, aké víno je vhodné k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine. Náš someliér Miro pre vás vybral 10 vín z ponuky vino.sme.sk, ktoré sa skvelo hodia ku grilovačke.  A teraz máte vybrané vína u nás s 10% zľavou!

Grilované steaky

Cesta k perfektnému steaku je v podstate jednoduchá. Stačí dobrý kus mäsa a ostatné je už hračka. Čo môže byť lepšie ako medium rare pripravený rib eye steak. K nemu pohár dobrého vína. Vybrali sme pre vás 2 krásne vína.

Grilovaná bravčová panenka

Grilovaná panenka namarinovaná v zmesi z cesnakom, medom a štavou z pomaranča. Samozrejme dosoľte a dokorente. Panenku nechajte marinovať celú noc. Takto namarinovanú panenku grilujte a dochuťte zmesou byliniek (pomarančová kôra, šalvia, rozmarín, tymián a olivový olej. K panenke sme pre vás vybrali biele víno od slovenského vinára Botta-Frigyesa a Pinot Noir z vinárstva Emiliana.

Grilované kuracie prsia

Šťavnaté grilované kuracie prsia s rozmarínom, tymianom, patria medzi stálicu grilovania na Slovensku. Odporúčame kuracie prsia pred tým marinovať v zmesi z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Ku kuracím prsiam sa výborne hodia biele ľahšie vína a preto sme pre vás vybrali práve tieto dve.

Grilovaná ryba

Grilovaný pstruh s jabĺčkami, cesnakom a bylinkami si podmaní chuťové bunky každého gurmána. Pstruh patrí medzi naše najlepšie ryby a my k nemu odporúčame dve skvelé vína, ktoré perfektne vyvažujú chuť vína a podčiarkujú chuť grilovanej ryby.

Grilovaná zelenina

Zelenina je dôležitou súčasťou každej grilovačky. Či už budete grilovať baklažán, cuketu a vlastne akúkoľvek zeleninu, s olivovým olejom, dobrým korením je pastva pre jazyk. Tanier hrá všetkými farbami a vždy nás toto jedlo skvelo zasýti, pričom nemáme pocit preplneného žalúdka.

Viac o vhodných vínach k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine na vino.sme.sk

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.