Leto plné grilovania si zaslúži dobré víno!

Krásne letné počasie priam zvádza k tomu, aby ste si urobili s priateľmi pekný večer pri dobrom jedle a dobrom víne. Často však zápasíme s otázkou, aké víno je vhodné k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine. Náš someliér Miro pre vás vybral 10 vín z ponuky vino.sme.sk, ktoré sa skvelo hodia ku grilovačke.  A teraz máte vybrané vína u nás s 10% zľavou!

Grilované steaky

Cesta k perfektnému steaku je v podstate jednoduchá. Stačí dobrý kus mäsa a ostatné je už hračka. Čo môže byť lepšie ako medium rare pripravený rib eye steak. K nemu pohár dobrého vína. Vybrali sme pre vás 2 krásne vína.

Grilovaná bravčová panenka

Grilovaná panenka namarinovaná v zmesi z cesnakom, medom a štavou z pomaranča. Samozrejme dosoľte a dokorente. Panenku nechajte marinovať celú noc. Takto namarinovanú panenku grilujte a dochuťte zmesou byliniek (pomarančová kôra, šalvia, rozmarín, tymián a olivový olej. K panenke sme pre vás vybrali biele víno od slovenského vinára Botta-Frigyesa a Pinot Noir z vinárstva Emiliana.

Grilované kuracie prsia

Šťavnaté grilované kuracie prsia s rozmarínom, tymianom, patria medzi stálicu grilovania na Slovensku. Odporúčame kuracie prsia pred tým marinovať v zmesi z olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Ku kuracím prsiam sa výborne hodia biele ľahšie vína a preto sme pre vás vybrali práve tieto dve.

Grilovaná ryba

Grilovaný pstruh s jabĺčkami, cesnakom a bylinkami si podmaní chuťové bunky každého gurmána. Pstruh patrí medzi naše najlepšie ryby a my k nemu odporúčame dve skvelé vína, ktoré perfektne vyvažujú chuť vína a podčiarkujú chuť grilovanej ryby.

Grilovaná zelenina

Zelenina je dôležitou súčasťou každej grilovačky. Či už budete grilovať baklažán, cuketu a vlastne akúkoľvek zeleninu, s olivovým olejom, dobrým korením je pastva pre jazyk. Tanier hrá všetkými farbami a vždy nás toto jedlo skvelo zasýti, pričom nemáme pocit preplneného žalúdka.

Viac o vhodných vínach k steakom, ku grilovanej rybe alebo grilovanej zelenine na vino.sme.sk

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.