Slováci si berú úvery viac ako minulý rok

Objem poskytnutých spotrebných úverov dosiahol na konci júna 2014 hranicu 3,06 miliardy eur. Za 1. polrok 2014 ich poskytli banky v celkovom objeme 1,03 mld. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku to je až o 45 % viac. Dopyt po nových spotrebných úveroch medzi Slovákmi rastie, zároveň sa však zvyšuje aj ich záujem o konsolidáciu.

Máj mesiac úverov

Najviac žiadostí o spotrebné úvery podali klienti práve v máji. Tvorili až 20 % z ich celkového počtu. Ako ďalej vyplýva z interného prieskumu Poštovej banky, najmenší záujem o ne už tradične pripadol na január. V priemere si klient požičia 5 000 eur, čo je o 39 % viac ako minulý rok. Najčastejšie prichádzajú klienti do banky požiadať o úver hneď po víkende, v pondelok. Najmenej žiadostí sa eviduje vo štvrtok.

Konsolidácia je IN

Zlúčenie úverov do jedného už pre Slovákov nie je veľkou neznámou. O konsolidáciu prejavujú čoraz väčší záujem. Vyhovuje im práve preto, že umožňuje vyplatenie starších a menej výhodných úverov, zníženie splátky či skrátenie doby splácania. Priemerná výška konsolidačného úveru od Poštovej banky pod názvom Lepšia splátka je približne 10 500 eur a jej dĺžka splácania je 8 rokov.

V Trenčíne rastie záujem

Najväčší nárast žiadostí o spotrebné úvery bol v 1. polroku 2014 v Trenčianskom kraji, a to až o 19 %. Najviac však po úveroch siahajú obyvatelia Nitry a Košíc. Najmenej úverov žiadajú klienti zo západného Slovenska. Spotrebné úvery preferujú viac ženy (54 %) ako muži (46 %), aj keď žiadajú o nižšie sumy. Rovnako je to aj pri konsolidácii úverov. Významný rozdiel je vo vekovej kategórii do 35 rokov, kde si úver berie až 65 % mužov. Naopak, v skupine nad 66 rokov si 7 z 10 úverov berú práve ženy.

Klienti chcú Dobrú pôžičku

Hoci Dobrá pôžička je na trhu len pár mesiacov, stala sa najobľúbenejším spotrebným úverom od Poštovej banky. Záujemcovia si ju totiž môžu vybaviť jednoducho a rýchlo, vo väčšine prípadov iba s občianskym preukazom. O jej schválení sa dozvedia v priebehu niekoľkých minút. Navyše je úplne bez poplatkov. Poštová banka prináša Dobrú pôžičku s úrokovou sadzbou už od 7,9 % p. a. A aj v tomto prípade platí, že klienti, ktorí splácajú svoj úver riadne a načas z Dobrého účtu získajú bonus – 0% úrok v druhej polovici splatnosti. Nová Dobrá pôžička nahrádza tri iné úverové produkty, ktoré Poštová banka jej zavedením prestáva poskytovať. Je tak ďalším krokom k zjednodušovaniu produktov, ktorými chce Poštová banka uľahčiť klientom život.

Prečo je Dobrá pôžička dobrá:

• • bez poplatkov,
  • • už od 100 €,
  • • až do 30 000 €,
  • • pre väčšinu klientov len s občianskym preukazom,
  • • s úrokovou sadzbou od 7,9 % p. a.,
  • • s dobou splácania od 5 mesiacov do 10 rokov,
  • • s 0% úrokom v druhej polovici splátok.

K pôžičke ponúka klientom aj spôsob ako zabezpečiť, aby bola riadne splácaná aj v prípade neočakávaných udalostí. V Poisťovni Poštovej banky sa dá jednoducho poistiť schopnosť splácať úver, a to aj pre prípad straty zamestnania.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.