Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Bratislavský samosprávny kraj dopraje cyklistom ďalšie kilometre

V Bratislavskom samosprávnom kraji je v tejto chvíli 800 km legálnych cykloturistických trás, ktoré sú vyznačené v zmysle cykloturistického značenia. Čoskoro k nim pribudnú ďalšie.

V Bratislavskom samosprávnom kraji je v tejto chvíli 800 km legálnych cykloturistických trás, ktoré sú vyznačené v zmysle cykloturistického značenia. Čoskoro k nim pribudnú ďalšie.

„Bratislavská župa už roky podporuje cyklistov a vytvára im priaznivé podmienky nielen pre turistické výlety, ale aj pre každodenné riešenie dopravnej situácie,“ vyjadril sa na margo cyklotrás predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavským samosprávnym krajom momentálne prechádzajú 2 medzinárodné trasy, EuroVelo a 3 národné cyklomagistrály.

Vďaka projektu Jurava pribudne tento rok v bratislavskom regióne takmer tridsiatka kilometrov cyklotrás, ktoré prepoja viaceré mestské časti. Presne 28 km prepojí  Raču, Vajnory s mestečkom Svätý Jur bezkonfliktnou cyklotrasou. V pláne je aj singletrack s dĺžkou cca 3km, čím sa vzájomne prepojí sieť týchto populárnych chodníkov do jedného celku.

V tomto roku sme vybudoval kraj aj tri cykloodpočívadlá, čo oceňujú najmä diaľkoví cykloturisti. Prvé cykloodpočívadlo je v obci Malé Leváre, ďalšie vo Vysokej pri Morave a tretie v Malých Karpatoch na Bielom kríži. Vidieť veľký nárast cyklistov, najmä v Malých Karpatoch, ale aj na Záhorí či na petržalskej hrádzi.

V najbližšej budúcnosti má Bratislavský samosprávny kraj v pláne doriešiť prepojenie Vajnory – Ivánka pri Dunaji – Vrakuňa tak, aby vznikol nekonfliktný a najmä bezpečný východný obchvat Bratislavy. Ten by mal slúžiť nielen na cykloturistiku ale aj na cyklodopravu z okolitých mestských častí Bratislavy a blízkych obcí.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.