Bratislavský samosprávny kraj dopraje cyklistom ďalšie kilometre

V Bratislavskom samosprávnom kraji je v tejto chvíli 800 km legálnych cykloturistických trás, ktoré sú vyznačené v zmysle cykloturistického značenia. Čoskoro k nim pribudnú ďalšie.

V Bratislavskom samosprávnom kraji je v tejto chvíli 800 km legálnych cykloturistických trás, ktoré sú vyznačené v zmysle cykloturistického značenia. Čoskoro k nim pribudnú ďalšie.

„Bratislavská župa už roky podporuje cyklistov a vytvára im priaznivé podmienky nielen pre turistické výlety, ale aj pre každodenné riešenie dopravnej situácie,“ vyjadril sa na margo cyklotrás predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavským samosprávnym krajom momentálne prechádzajú 2 medzinárodné trasy, EuroVelo a 3 národné cyklomagistrály.

Vďaka projektu Jurava pribudne tento rok v bratislavskom regióne takmer tridsiatka kilometrov cyklotrás, ktoré prepoja viaceré mestské časti. Presne 28 km prepojí  Raču, Vajnory s mestečkom Svätý Jur bezkonfliktnou cyklotrasou. V pláne je aj singletrack s dĺžkou cca 3km, čím sa vzájomne prepojí sieť týchto populárnych chodníkov do jedného celku.

V tomto roku sme vybudoval kraj aj tri cykloodpočívadlá, čo oceňujú najmä diaľkoví cykloturisti. Prvé cykloodpočívadlo je v obci Malé Leváre, ďalšie vo Vysokej pri Morave a tretie v Malých Karpatoch na Bielom kríži. Vidieť veľký nárast cyklistov, najmä v Malých Karpatoch, ale aj na Záhorí či na petržalskej hrádzi.

V najbližšej budúcnosti má Bratislavský samosprávny kraj v pláne doriešiť prepojenie Vajnory – Ivánka pri Dunaji – Vrakuňa tak, aby vznikol nekonfliktný a najmä bezpečný východný obchvat Bratislavy. Ten by mal slúžiť nielen na cykloturistiku ale aj na cyklodopravu z okolitých mestských častí Bratislavy a blízkych obcí.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen