5 zásad, ako si vychutnať kávu

Boli časy, keď sme všetci pili rovnakú kávu. Nebola možnosť vybrať si „svoju“ značku. Dnes je už ale všetko inak a svet kávy ponúka stovky rozličných odrôd, chutí a vôní. A my tak máme možnosť vybrať si presne takú kávu, ktorá nám najviac chutí, alebo si dopriať degustačné a objaviteľské zážitky stále nových káv. Aby sme si dokázali kávu správne vychutnať, je treba dodržiavať par dôležitých pravidiel.

cafepoint káva

1. kvalitná káva – aby sme mali z nášho kavičkovania ozajstný zážitok, musíme používať kvalitnú kávu. Dnes máme na výber naozaj veľké množstvo odrodových, alebo talianskych zmesových káv, ktoré sú starostlivo pestované, spracované a pražené. Stačí si vybrať. Kávu potom treba aj správne skladovať. Najvhodnejšie je suché, chladné a tmavé miesto.

2. kvalitný porcelán – kávu by sme mali piť zo správnych šálok. Dobrá šálka na kávu má byť s hrubostenného porcelánu, ktorý dlho udrží teplotu nápoja. Vnútro šálky má byť biele, aby sme si mohli vychutnať farbu kávovej krémy i samotnej kávy. Ak si pripravujeme espresso, je dôležité, aby mala šálka zaoblené dno, kréma na káve sa nám tak udrží oveľa dlhšie.

3. cukor s mierou, mlieko radšej nie – ak chceme objavovať kávové chute, nemali by sme ich „prebíjať“ príliš silnými sladidlami, kardamonom, škoricou, alebo mliekom.

cafepoint espresso

4. zapísať si poznámky – každá degustácia je nielen o objavovaní nových chutí a vôní, ale aj o trénovaní a cibrení chuťovej pamäte. Len tak budeme vedieť objaviť a oceniť v káve aj najjemnejšie chute a vyberieme si svoju obľúbenú.
5. správna príprava – aj kvalitnú kávu môžeme pokaziť, ak ju pripravíme zle. Či už používame pákový kávovar, automatický prístroj, moka, alebo populárny french press, na príprave kávy si musíme dať naozaj záležať. Medzi všeobecné pravidlá prípravy dobrej kávy patrí dobrá, nie veľmi tvrdá voda, správne mletie, presná gramáž kávy, správna dávka vody respektíve dĺžka extrakcie a samozrejme čistota.

Ak sa chcete dozvedieť o príprave kávy viac, pozrite si náš seriál: Ako si pripraviť dokonalú šálku kávy.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.

Modernizácia rozvodov tepla v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou.

Čerešne dozreli: Aj po zmenách na hypotekárnom trhu chutia!

V atraktívnom dúbravskom projekte Čerešne living sa začala druhá fáza predaja bytov. S ňou súvisí niekoľko dôležitých noviniek!

Edite sa podarilo schudnúť 30 kilogramov vďaka 3D Chili

Konečne si splníte svoje sny o plochom brušku a štíhlom páse vďaka novému systému založenom na zdravom chudnutí bez jojo efektu!