Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Volvo Ocean Race

Najťažšie jachtárske preteky na svete prinášajú špeciálnu verziu vozidiel Volvo

Už 40 rokov ubehlo odkedy prvý krát vyplávali posádky jácht na jeden z najťažších a najvyčerpávajúcejších pretekov na svete. Volvo Ocean Race odjakživa predstavoval najväčšiu možnú previerku námornej zručnosti a ľudskej vytrvalosti. Trasa vedie cez 11 miest v 11 krajinách okolo celého sveta. Tímy musia prejsť 38 739 námorných míľ, čo zodpovedá 71 745 km.

Dvanásty ročník súťaže Volvo Ocean Race za začne 4. októbra 2014 v španielskom meste Alicante a potrvá neuveriteľných deväť mesiacov. Cieľom bude po oboplávaní sveta švédsky Göteborg – domovské mesto značky Volvo.

Pri príležitosti tohto ročníka pretekov Volvo Ocean Race predstavila značka Volvo špeciálnu edíciu svojich vozidiel inšpirovaných plavbou na mori.

Už piata generácia edície Volvo Ocean Race prináša modely Volvo V40, V40 Cross Country, V60 a XC60 s množstvom výnimočných exteriérových a interiérových prvkov.

Na výber ponúka štyri unikátne farby spájané so súťažou– modrú Ocean Blue II, striebornú Bright Silver, čiernu Black Sapphire a bielu Crystal White. Unikátne sú aj sedemlúčové disky „Portunus“ v 17-palcovom (V40 a V40 Cross Country) a 18-palcovom (V60 a XC60) vyhotovení. Označenie Volvo Ocean Race sa vyníma na prahoch dverí či predných blatníkoch a zobrazí sa aj po zapnutí displeja informačného systému.

V interiéri nájdeme čierne alebo svetlé kožené čalúnenie s oranžovým prešívaním a oranžovým logom Volvo Ocean Race. Rovnaké šitie sa objavuje aj na obložení dverí a podlahových rohožiach. Kabína v modeloch V60 a XC60 je ozdobená unikátnym dekorom a kryt batožinového priestoru logom a mapou pretekov Volvo Ocean Race.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.