Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z regiónu Horné Považie. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú stolárske alebo stavebné práce, kadernícke, fotografické, cateringové, reštauračné služby a mnohé ďalšie. Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy.

Talent  študentov z Horného Považia

Hornopovažský región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi SOŠ stavebná na Tulipánovej ulici v Žiline, Spojená škola na Rosinskej ceste v Žiline, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline, Hotelová akadémia na Hlinskej ulici v Žiline, Spojená škola v Žiline – Bytčici a Dopravná akadémia v Žiline. Gastronomické služby súvisiace so zabezpečením občerstvenia na rôznych recepciách, oslavách a školeniach, vám v Hornom Považí ponúka Hotelová akadémia na Hlinskej ulici v Žiline.  Najnovšie sa jej ponuka rozšírila o zabezpečenie barmanských, baristických a someliérskych kurzov. Spojená škola v Bytčici poskytuje fotografické, kadernícke a kozmetické služby. Inštalatérske, montážne a opravárenské práce zase zabezpečuje Spojená škola na Rosinskej ceste v Žiline.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r397_res.jpg

zilina-1-r250_res.jpg

zilina-2-r370_res.jpg

zilina-3-r369_res.jpg

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.