Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z regiónu Horné Považie. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú stolárske alebo stavebné práce, kadernícke, fotografické, cateringové, reštauračné služby a mnohé ďalšie. Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy.

Talent  študentov z Horného Považia

Hornopovažský región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi SOŠ stavebná na Tulipánovej ulici v Žiline, Spojená škola na Rosinskej ceste v Žiline, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline, Hotelová akadémia na Hlinskej ulici v Žiline, Spojená škola v Žiline – Bytčici a Dopravná akadémia v Žiline. Gastronomické služby súvisiace so zabezpečením občerstvenia na rôznych recepciách, oslavách a školeniach, vám v Hornom Považí ponúka Hotelová akadémia na Hlinskej ulici v Žiline.  Najnovšie sa jej ponuka rozšírila o zabezpečenie barmanských, baristických a someliérskych kurzov. Spojená škola v Bytčici poskytuje fotografické, kadernícke a kozmetické služby. Inštalatérske, montážne a opravárenské práce zase zabezpečuje Spojená škola na Rosinskej ceste v Žiline.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r397_res.jpg

zilina-1-r250_res.jpg

zilina-2-r370_res.jpg

zilina-3-r369_res.jpg

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.