Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Originalita z liptovského regiónu

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z kysuckého regiónu. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú autoopravárenske alebo stavebné práce, kadernícke, kozmetické, cateringové, aranžérske služby a mnohé ďalšie. Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy.

Talent  študentov z Liptova

Liptovský región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi SOŠ drevárska V Liptovskom Hrádku, Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši, SOŠ polytechnická v Ružomberku, SOŠ lesnícka D. J. Matejovie v Liptovskom Hrádku, Obchodná akadémia, v Liptovskom Mikuláši, Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši, Spojená škola v Ružomberku a SOŠ stavebná v Liptovskom Mikuláši. Ponúkané produkty sú dôkazom toho, že aj na Liptove nám vyrastá množstvo mladých a talentovaných remeselníkov. Pestrou ponukou produktov  sa môže popýšiť liptovskohrádocká Stredná odborná škola drevárska. Výrobky zhotovujú individuálne podľa požiadaviek zákazníka. V Strednej odbornej škole polytechnickej v Ružomberku Vám zase na aute vymenia pneumatiky, olej a zdiagnostikujú celé vozidlo. Spojená škola v Ružomberku a Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši poskytujú cateringové a gastronomické služby, no okrem toho pečú pre svojich zákazníkov torty, zákusky a slané pečivo.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r245_res.jpg

liptov-1-r133_res.jpgJ

liptov-2-r160_res.jpge

liptov-3-r135_res.jpgd

liptov-4-r131_res.jpgi

liptov-5-r668_res.jpg

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.