Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Originalita z kysuckého regiónu

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z kysuckého regiónu. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú čalunnícke alebo umelecko – remeselné práce, kadernícke, kozmetické, cateringové, cukrárenské služby a mnohé ďalšie.

Talent  študentov z Kysúc

Kysucký región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi SOŠ Strojnícka v Kysuckom Novom Meste, SOŠ drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou, SOŠ obchodu a služieb v Čadci a SOŠ technická v Čadci. Ponúkané produkty sú dôkazom toho, že aj na Kysuciach nám vyrastá množstvo mladých a talentovaných remeselníkov. Presvedčiť sa o tom možno pri výrobkoch Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, ktorá vychováva umeleckých kováčov. Práve títo budúci majstri čierneho remesla vyrábajú rôzne svietniky, stojany na víno a dekoračné predmety zo železa, ktoré ponúkajú v katalógu svojim záujemcom. Drevené produkty predáva Stredná odborná škola drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou. Okrem podnožiek a drevených pomôcok do kuchyne, škola sprostredkováva i murárske, stavebnostolárske, tesárske, maliarske a natieračské práce a čalúnnické služby.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r328_res.jpg

kysuce-1-r138_res.jpg

kysuce-2-r238_res.jpg

kysuce-3-r153_res.jpg

kysuce-4-r394_res.jpg

kysuce-5-r242_res.jpg

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.