Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Originalita z kysuckého regiónu

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z kysuckého regiónu. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú čalunnícke alebo umelecko – remeselné práce, kadernícke, kozmetické, cateringové, cukrárenské služby a mnohé ďalšie.

Talent  študentov z Kysúc

Kysucký región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi SOŠ Strojnícka v Kysuckom Novom Meste, SOŠ drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou, SOŠ obchodu a služieb v Čadci a SOŠ technická v Čadci. Ponúkané produkty sú dôkazom toho, že aj na Kysuciach nám vyrastá množstvo mladých a talentovaných remeselníkov. Presvedčiť sa o tom možno pri výrobkoch Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, ktorá vychováva umeleckých kováčov. Práve títo budúci majstri čierneho remesla vyrábajú rôzne svietniky, stojany na víno a dekoračné predmety zo železa, ktoré ponúkajú v katalógu svojim záujemcom. Drevené produkty predáva Stredná odborná škola drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou. Okrem podnožiek a drevených pomôcok do kuchyne, škola sprostredkováva i murárske, stavebnostolárske, tesárske, maliarske a natieračské práce a čalúnnické služby.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r328_res.jpg

kysuce-1-r138_res.jpg

kysuce-2-r238_res.jpg

kysuce-3-r153_res.jpg

kysuce-4-r394_res.jpg

kysuce-5-r242_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.