3 tipy ako si upratať vo svojich úveroch

Poštová banka prináša 3 tipy ako si upratať vo svojich financiách.

Zadlženosť Slovákov naďalej stúpa, v porovnaní s rokom 2000 je až 16 ráz vyššia. Popri spotrebných úveroch či nákupoch na splátky je možné sa nebadane dostať do mínusu aj pri povolenom prečerpaní účtu alebo používaním kreditnej karty. Najmä po letných mesiacoch, ktoré prinášajú mimoriadne výdavky spojené napríklad s dovolenkou. Poštová banka prináša 3 tipy ako si upratať vo svojich financiách.

1/ Udržujte si prehľad o dlhoch
Spravte si jasno v tom, komu dlhujete, o akú sumu ide, aká je výška úrokov a dokedy musíte dlh splatiť. Pri rôznych úveroch sú mnohokrát podmienky úplne rozličné a ak niečo neustriehnete, ľahko sa môžete dostať do problémov.

2/ Urobte si v úveroch poriadok
Ak vám mesačne odchádza príliš veľká suma na splácanie vašich úverov mohlo by byť pre vás výhodné jednorazové splatenie všetkých dlžôb z jedného nového úveru. Takýto produkt sa nazýva "konsolidačný úver". Vďaka nemu všetky svoje úvery vymeníte za jeden výhodnejší.

3/ Splácajte výhodnejšie
Vďaka konsolidačnému úveru môžete získať výhodnejšiu úrokovú sadzbu ako pri súčasných úveroch. K zníženiu splátok vám pomôžu nielen nižšie úroky, ale i vhodné nastavenie doby splatnosti. Zároveň získate lepší prehľad o svojich peniazoch. Poteší aj možnosť vytvárať si finančnú rezervu.

Pri konsolidačnom úvere, akým je napríklad Lepšia splátka od Poštovej banky, klient nielenže získa lepší prehľad o svojich financiách, ale zároveň si efektívne zníži výšku mesačnej splátky. Najčastejšie si ľudia konsolidujú bezúčelové pôžičky, povolené prečerpania na účte či kreditné karty. Môžu však refinancovať aj pôžičky z nebankoviek a nákupy na splátky.

Konsolidačný úver Lepšia splátka od Poštovej banky umožní spojiť si rôzne úvery do jedného, ktorý môže byť vo výške od 400 až do 30 000 €. Navyše len teraz je pre všetkých bez poplatku za poskytnutie.

O Lepšiu splátku je možné požiadať na ktoromkoľvek z viac ako 1 500 obchodných miest Poštovej banky. Pre väčšinu klientov Poštovej banky stačí na jej vybavenie občiansky preukaz.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.