Poštová banka spúšťa grantový program na podporu dobrovoľníctva

Poštová banka dnes spúšťa grantový program s názvom Nápad pre 3 generácie. Podporí dobrovoľnícke aktivity spájajúce tri generácie celkovou sumou 20 000 eur.

Poštová banka v rámci svojich sponzoringových aktivít dnes spúšťa grantový program s názvom Nápad pre 3 generácie. Program je určený aktívnym ľudom z mestských a obecných komunít po celom Slovensku, ktorým je blízka myšlienka dobrovoľníctva. Poštová banka podporí vybrané projekty celkovou sumou 20 000 eur.

Grantový program je zameraný na podporu spolupráce a vzájomného zdieľania skúseností medzi troma generáciami – deťmi a mladými, ľuďmi v aktívnom veku a seniormi. Predpokladom pre získanie finančnej podpory vo výške od 300 – 1 500 eur je nápad, na ktorého realizácii sa budú podieľať všetky 3 generácie. Podmienkou je, aby projekt uskutočnili dobrovoľníci.

„Chceme podporovať medzigeneračnú spoluprácu a tiež ľudí, ktorí majú chuť spraviť niečo dobrovoľne pre svoju komunitu. Grantový program Nápad pre 3 generácie spája oboje,“ uvádza Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

Poštová banka podporí dobré nápady, ktoré nadchnú ďalších ľudí v komunite a ich cieľom je:

• vzájomné zdieľanie skúseností a zručností,
  • zdravý životný štýl a voľnočasové aktivity,
    obnova verejných priestranstiev.

V prvom kole grantového programu Poštová banka podporí nápady v celkovej hodnote 19 000 eur. V druhom kole odborná komisia spomedzi podporených nápadov vyberie 6 najlepších. Následne, v polovici novembra, verejnosť svojim hlasovaním rozhodne, ktorý z nich získa ďalších 1 000 eur.

Ako sa zapojiť

Prihlásiť svoj nápad je možné už od dnes až do 5. októbra 2014, a to prostredníctvom formulára umiestneného na webe www.pre3generacie.sk. Vyplnenie formulára je jednoduché a časovo nenáročné.

O finančnú podporu sa môžu uchádzať aktívni občania a iniciatívy, verejnoprospešné organizácie, školy, zariadenia pre seniorov a samosprávy. Hlavnými kritériami pri posudzovaní nápadov bude počet a miera zapojenia ľudí rôznych generácií, prínos pre komunitu a originalita nápadu.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.