Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Prihláste deti na bezplatné umelecké workshopy v SND

Slovenské národné divadlo na Deň otvorených dverí v sobotu 13. septembra 2014 pripravuje umelecké workshopy pre deti, ktoré môžu zadarmo absolvovať s odborníkmi na herectvo, spev a tanec.

Slovenské národné divadlo na Deň otvorených dverí v sobotu 13. septembra 2014 pripravuje umelecké workshopy pre deti, ktoré môžu zadarmo absolvovať s odborníkmi na herectvo, spevtanec.

Herecký workshop s členmi Činohry SND oboznámi detských účastníkov okrem iného s divadelnou prácou na javisku aj s užitočnými hereckými cvičeniami. Záujemcom o operu zdokonalí vokálne schopnosti spevácky workshop s poprednou slovenskou zbormajsterkou Janou Rýchlou. Pohybové zručnosti detským návštevníkom so záujmom o balet vylepší tanečný workshop pod vedením pedagógov z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej.

Keďže bezplatné detské kurzy sa tešili vysokému záujmu už vlani na Medzinárodný deň detí v SND, z kapacitných dôvodov je nutné prihlásiť sa na herecký, spevácky alebo tanečný workshop najneskôr v stredu 10. septembra do 12.00 h na e-mailovej adrese dod@snd.sk. Vybraných účastníkov bude kontaktovať SND s oznámením o presnom čase konania workshopu.

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.