Video: Vyberajte ako prví peniaze mobilom

Nová verzia aplikácie Tatra banka predstavuje revolúciu v bankovníctve.

Nová verzia aplikácie Tatra banka predstavuje revolúciu v bankovníctve.

Keď Tatra banka zaviedla bezkontaktné mobilné platby, získala si sympatie všetkých majiteľov smartfónov. S príchodom tejto novej technológie však úplne prirodzene rozvírila otázku: Kedy bude možné mobilom aj vyberať hotovosť? Nedala nám moc času na premýšľanie a pripravila jasnú odpoveď. Na naše veľké potešenie, už menšie potešenie falšovateľov platobných kariet, predstavila výber z bankomatu mobilom.

Výber z bankomatu mobilom je názov novej funkcie, ktorú si môže užiť každý, kto používa mobilnú aplikáciu Tatra banky. Nezľaknite sa, z mobilu vám bankovky vychádzať nebudú. Ale skráti vám čas pri manipulácii s bankomatmi Tatra banky. Mimochodom, je ich na Slovensku viac ako 300.

Ako sa dá táto funkcia využiť v bežnom živote? Napríklad zaparkujete na ulici a ešte v aute si pohodlne vygenerujete kód na výber hotovosti. Dokráčate k neďalekému bankomatu, zadáte kód z aplikácie a hotovo. Iný príklad: v obchodnom centre stojí pred bankomatom pár ľudí. Kým si oni vybavujú svoje výbery na bankomate, vy si nastavujete parametre výberu na mobile. Keď na vás príde rad, pár kliknutiami ste vybavení.

Samozrejme, aj pri tejto funkcii sa dbalo na bezpečnosť. Vygenerovaný kód je platný len 20 minút od jeho vytvorenia. Vypli ste si medzitým aplikáciu? Po jej opätovnom spustení nájdete kód v záložke História. Ak treba, kód sa dá aj zrušiť. Napríklad v prípade, ak medzitým zistíte, že hotovosť nepotrebujete, pretože si váš holič už konečne zriadil terminál. A dokonca akceptuje aj bezkontaktné platby.

Viac o aplikácii Tatra banka

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.