Poprad - Košice ICečkom už za 3 €

V akcii sú aj vybrané spoje z Bratislavy do Košíc

Cestovanie vlakmi najvyššej kvality na trase z Košíc do Popradu-Tatier a opačne je možné dočasne už za cenu od 3 €. Najväčšie cenové výhody majú majitelia zákazníckych kariet Železničnej spoločnosti Slovensko, lacnejšie na uvedenej trase však cestujú všetci. Využiť jedinečnú príležitosť vyskúšať vlaky najvyššej kvality možno v ktoromkoľvek z 8 IC vlakov na trase. Akcia predstavuje limitovaný počet lístkov do vlaku.

Vybrané ranné InterCity (IC) vlaky z Bratislavy umožňujú cestovať z Bratislavy do Košíc za ceny už od 10 €. Ide o ranný spoj z Bratislavy (odchod o 5.37 h) do Košíc (príchod 10.41 h). ,,Platí to pre cestovanie v pondelok, utorok či v stredu,“ vysvetlil obchodný riaditeľ ZSSK Jozef Schmidt.  Výhodnú cenu majú všetky skupiny cestujúcich, napríklad juniori do 26 rokov alebo seniori - majitelia zákazníckych kariet - cestujú už za cenu od 10 eur. ,,Je to jedinečná ponuka pre ľudí, ktorí napríklad cestujú na služobnú cestu na otočku do Košíc,“ zdôraznil Jozef Schmidt.

IC vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko predstavujú najrýchlejší a najkomfortnejší spôsob dopravy medzi východom a západom Slovenska na trase Košice – Bratislava a späť. Súpravy štyroch párov IC vlakov jazdia v štvorhodinovom intervale a vzdialenosť 445 kilometrov zvládnu tesne nad päť hodín (5 hodín a 4 minúty).

IC vlaky nie sú dotované štátom, preto majú vlastné cenníky. Výška cestovného je stanovená podľa  termínu zakúpenia lístkov v predstihu v troch cenových pásmach podľa pravidla – čím skôr kúpite, tým lacnejšie cestuje.

V súčasnosti do systému IC vlakov pribudol nový IC Šarišan z Bratislavy cez Prešov do Humenného.  Jazdí v piatok zo západu na východ a v nedeľu opačne do Bratislavy. Šarišan obchádza Košice a Kysak, ale zastavuje aj v Spišskej Novej Vsi, Prešove, Vranove nad Topľou, Strážskom či Humennom.

InterCity vlaky Košice – Poprad-Tatry – Žilina – Bratislava a späť

-       sú certifikované nedotované expresné vlaky vyššej kvality s najvyšším štandardom

-       súprava je vždy zostavená z moderných klimatizovaných vozňov so zásuvkami pre počítače

vo vlaku je voľné wifi pripojenie k internetu

-       reštauračné služby

-       v 1. triede je v cene lístka aj káva/čaj alebo minerálka a denná tlač

-       lístok má cenu určenú podľa dátumu zakúpenia lístka pred cestou (tri cenové pásma)

-       lístok si možno kúpiť aj cez internet/možnosť výberu konkrétneho miesta podľa nákresu vozňa

Kontaktné centrum ZSSK    číslo: 18 188,

www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail

info@slovakrail.sk

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.