Navrhnite cyklotrasu v Trenčianskom kraji

Nadšenci cyklistiky môžu prispieť k vytvoreniu cyklotrás v našom kraji. Stačí poslať návrh cyklokoordinátorovi TSK.

Nadšenci cyklistiky môžu prispieť k vytvoreniu cyklotrás v našom kraji. Stačí poslať návrh cyklokoordinátorovi TSK.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) má v úmysle vytvoriť v spolupráci s mestami a obcami v kraji cyklistický región, kde bude dostatok cyklistických chodníkov, ale aj cykloturistických trás. Dáva pritom možnosť všetkým nadšencom cyklistiky, aby navrhovali trasy, ktoré by podľa nich boli vhodné na rekognoskáciu a vyznačenie cykloturistickým značením.

Prípravy na značenie trás a samotná realizácia sa uskutočnia v spolupráci so Slovenským cykloklubom, s ktorým TSK v júli podpísal dohodu o spolupráci.

Dajte nám vedieť o možných nových trasách!

Navrhovaná trasa musí spĺňať určité kritériá, napr. povrch prispôsobený na bicykel (cestný, cross alebo MTB), minimálna dopravná intenzita na cestných komunikáciách, atraktivita cyklotrasy. TSK dáva priestor aj námetom pre celoodpružené bicykle, tzv. singletrack.

Svoje návrhy, ktorých zasielanie nie je časovo obmedzené, adresujte cyklokoordinátorovi TSK na adresu: Ing. Matej Tinka, Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, e-mail: matej.tinka@tsk.sk, tel.: 0901 918 196 alebo 032/6555 753. Cyklokoordinátor vám navrhne postup na terénne šetrenie a zmapovanie trasy. Venovať sa bude každému návrhu a pravidelne si bude navrhované trasy s navrhovateľmi prechádzať.

Prvý tip TSK: po stopách bývalej lesnej železnice

V roku 1912 sa začala stavať horská železnica, ktorá mala slúžiť najmä na odvoz drevnej hmoty. Napriek tomu, že už v roku 1937 prestala slúžiť, dodnes sú zachované viaceré úseky a tiež zvyšky mostov, ktoré pripomínajú jej zašlú slávu.

Cyklokoordinátor TSK si celú trasu prešiel na bicykli spolu s aktivistom Ing. Ľubomírom Balušíkom, ktorý trasu dôverne pozná a zaslúžil sa na nej o obnovu mostu pre peších a cyklistov. Trasa meria 37 km, začína sa v lesoparku pri hoteli Brezina a končí v Selci pri horárni Kondrút. V súčasnosti je 80 percent trasy zjazdnej na bicykli.

TSK má v pláne vyznačiť ju cykloturistickým značením v spolupráci s mestom Trenčín a dotknutými obcami. Na túto činnosť plánuje vyčleniť aj finančné prostriedky.

Informujte nás o poškodenom značení!

V Trenčianskom kraji je zhruba 1400 km cyklotrás s cykloturistickým značením, pričom na niektorých úsekoch je značenie poškodené. Ak o nejakom viete, neváhajte a aj s týmto postrehom kontaktujte regionálneho cyklokoordinátora.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana