SND prináša exkluzívnu knižnú novinku

Slovenské národné divadlo (SND) už tradične na začiatku novej sezóny završuje tú uplynulú (2013/2014) vydaním v poradí už druhej publikácie SND vo fotografiách.

Slovenské národné divadlo (SND) už tradične na začiatku novej sezóny završuje tú uplynulú (2013/2014) vydaním v poradí už druhej publikácie SND vo fotografiách, ktorá aj tento rok vychádza v knižnej väzbe na dvestošestnástich plnofarebných stranách, čo je vyše o štvrtinu viac ako vlani. „Krstným otcom“ knihy sa stal sólista Opery SND Peter Mikuláš, ktorý ju uviedol do života po slávnostnom koncerte k otvoreniu 95. sezóny.

Fotografie v publikácii chronologicky zachytávajú kľúčové udalosti 94. divadelnej sezóny SND – premiéry činoherných, operných a baletných titulov, v rámci ktorých sú tiež zahrnuté momentky zo skúšobného procesu i slávnostných recepcií po uvedení inscenácií; významné hosťovania na našej prvej scéne ako Hviezdy ruského baletu, Súčasný tanec v SND či koncerty z cyklu Svetové operné hviezdy; ako aj sprievodné podujatia Deň otvorených dverí, Noc divadiel, Umenie pre život, tolkšou Trochu inak a výstavy v kapitole Divadlo+.

Obrazové materiály prehľadne dopĺňajú informácie v slovenskom, anglickom a po novom aj v nemeckom jazyku, ktoré okrem iného zahŕňajú inscenačný tím, účinkujúcich a obsahovú novinku – divadelný plagát každého nového titulu uvedeného v minulej sezóne.

„Zároveň jedným dychom spolu s touto fotografickou publikáciou vydávame i svedectvo o svojich naplnených umeleckých ambíciách. Ak by som jej chcel vymyslieť nejaký názov – navrhol by som zrejme niečo ako „Emotívna vizualizácia sezóny“... Veríme, že v mnohom obohatí doterajšiu históriu našej prvej scény a tiež naznačí i naše vízie do budúcnosti,“ konštatuje na záver svojho príhovoru v knihe generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

K čitateľom – divákom sa prihovárajú aj tvorcovia inscenácií ako napríklad choreograf Rafael Avnikjan (Luskáčik), scénograf Pavel Borák (Buddenbrookovci), skladateľka Ľubica Čekovská (Dorian Gray), choreograf a režisér Jozef Dolinský (Luskáčik), dirigent Friedrich Haider (Bohéma), scénografi Juraj Kuchárek (Jane Eyrová) a František Lipták (Ako sa Lomidrevo stal kráľom), dramaturg Daniel Majling (Desatoro), režisér Martin Schüler (Rigoletto), scénický výtvarník Jaroslav Valek (Piková dáma), choreograf a režisér Youri Vámos (Sen noci svätojánskej), choreografi Jaro ViňarskýStanislava Vlčeková, režisér Jozef Vlk (The Tempest) či výkonní umelci Slovenského národného divadla Zuzana Fialová (Karpatský thriller), Dano Heriban (Pán Mimo), Martin Huba, Dušan Jamrich, Zuzana Kocúriková (Ilúzie), Terézia Kružliaková (La clemenza di Tito), Ľuboš Kostelný (Láskavé bohyne), Táňa Pauhofová (Madame Bovary), Zdena Studenková (Leni), Božidara Turzonovová a Emília Vášáryová (Ilúzie).

Publikáciu SND vo fotografiách si záujemcovia môžu kúpiť za cenu 10 € v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea alebo priamo v divadle u uvádzačov pred začiatkom predstavení.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.