Trenčianska univerzita vstúpila do osemnásteho akademického roka

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne dnes 22. septembra 2014 slávnostne vstúpila do osemnásteho ročníka akademického roka 2014/2015. Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka...

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne v pondelok 22. septembra 2014 slávnostne vstúpila do osemnásteho ročníka akademického roka 2014/2015.

01-r373_res.jpg

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. privítal na slávnostnom podujatí najvyšších akademických funkcionárov vysokoškolských inštitúcii SR, našich vedecko-výskumných i obchodných partnerov a popredných predstaviteľov politického a verejného života nielen z Trenčianskeho regiónu.

02-r698_res.jpg

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne bude podľa rektora doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. v akademickom roku 2014/2015 klásť dôraz na rozvoj vzdelávania, vedy, výskumu a transferu získaných poznatkov do praxe.

„Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne prostredníctvom vedecko-výskumných projektov a zdrojov zo štrukturálnych fondov Európskej únie modernizuje infraštruktúru univerzity, skvalitňuje výučbu podľa aktuálnych trendov a rozširuje možnosti vedecko-výskumnej spolupráce s domácimi a zahraničnými partnermi. Nadväzuje novú efektívnu spoluprácu s praxou a rozvíja Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne ako modernú dynamickú univerzitu.“

05-r903_res.jpg

Prítomným hosťom, pedagógom a študentom Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa prihovorili Ing. Henrieta Crkoňová – vedúca služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ďalej Ing. Jaroslav Baška - predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja a Mgr. Richard Rybníček primátor mesta Trenčín, ktorí vo svojich príhovoroch vyjadrili podporu našej Alma mater a popriali jej pedagógom a študentom veľa úspechov v novom akademickom roku.

05a-r150_res.jpg

Atmosféru slávnostného okamžiku spríjemnilo prítomným hosťom spevácke a hudobné vystúpenie folklórneho súboru Družba, ktorý sa v novom akademickom roku 2014/2015 stáva integrálnou súčasťou našej univerzity.

06-r510_res.jpg

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.