Ste pripravení na najväčšie dobrodružstvo vášho života?

Oddychovať budete na dôchodku, teraz spoznávajte svet! Cestovateľské zážitky vám totiž zostanú na celý život.

Reč nie je o „cestovaní“ od hotela k pláži a späť, ale o tom skutočnom, dobrodružnom, kedy na vlastnej koži spoznávame nedostupné, vzdialené miesta, o akých sme doposiaľ len snívali. Nezáleží na tom, ako dobre ovládame geografiu a koľko cestopisov máme prečítaných, nič sa nevyrovná autentickému zážitku návštevy daného miesta a nasávaniu jeho unikátnej atmosféry každým pórom tela.

Od pólu k pólu – cestovateľský festival plný prekvapení

„Načo chodiť do sveta, keď svet chodí k nám,“ je papierový argument ľudí, čo majú pocit, že globalizácia spravila z cestovania zbytočné vyhadzovanie peňazí. „Globalizačný valec však ešte nezarovnal svet úplne,“ optimisticky tvrdí najväčší slovenský cestovateľ Ľuboš Fellner, majiteľ CK BUBO, ktorý sa podujal združiť nadšencov cestovania do exkluzívneho klubu. „Na Slovensku chýba platforma združujúca ľudí, ktorí cestovanie milujú a ktorí pochopili, že ide o najlepšiu činnosť, akú môžeme v tejto dobe robiť,“  približuje motiváciu, stojacu za myšlienkou projektu Od pólu k pólu.

Od 22.9. do 5.10. bude žiť Slovensko cestovaním! Čakajú vás podnetné diskusie, vzácni hostia aj adrenalínové športy. Dozviete sa, prečo sú zahalené Arabky šťastnejšie ako odhalené Slovenky, zažijete polárnu noc v štýle škandinávskych románov alebo môžete preplávať cez Dunaj.

Možno preplávať cez Dunaj?

V sobotu 27. septembra si pripomenieme Svetový deň turizmu a pri tejto príležitosti CK BUBO pripravila jedinečné podujatie - nultý ročník Plávania cez Dunaj. Cieľom akcie je spojiť ľudí a brehy a ukázať nielen Bratislavčanom, že Dunaj je čistý a aj v súčasnosti je možné ho preplávať. Dokážte aj vy, že sa to dá! Nasaďte si exkluzívnu oranžovú plávaciu čapicu „Trans Danube swim”, ktorú dostanete pri registrácii o 13:00 hod, preplávajte cez Dunaj a vychutnajte si priateľskú atmosféru v cieli - v lodenici pri Aušpici na petržalskej strane Dunaja.

Kompletný program a ďalšie informácie o  možnostiach aktívnej exotickej dovolenky nájdete na webe cestovateľského festivalu www.odpolukpolu.sk

Všetkým cestovateľským nadšencom dávame do pozornosti aj náš blog Od pólu k pólu, kde pravidelne uverejňujeme články z našich ciest po celom svete a netradičných destinácií.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.