Ste pripravení na najväčšie dobrodružstvo vášho života?

Oddychovať budete na dôchodku, teraz spoznávajte svet! Cestovateľské zážitky vám totiž zostanú na celý život.

Reč nie je o „cestovaní“ od hotela k pláži a späť, ale o tom skutočnom, dobrodružnom, kedy na vlastnej koži spoznávame nedostupné, vzdialené miesta, o akých sme doposiaľ len snívali. Nezáleží na tom, ako dobre ovládame geografiu a koľko cestopisov máme prečítaných, nič sa nevyrovná autentickému zážitku návštevy daného miesta a nasávaniu jeho unikátnej atmosféry každým pórom tela.

Od pólu k pólu – cestovateľský festival plný prekvapení

„Načo chodiť do sveta, keď svet chodí k nám,“ je papierový argument ľudí, čo majú pocit, že globalizácia spravila z cestovania zbytočné vyhadzovanie peňazí. „Globalizačný valec však ešte nezarovnal svet úplne,“ optimisticky tvrdí najväčší slovenský cestovateľ Ľuboš Fellner, majiteľ CK BUBO, ktorý sa podujal združiť nadšencov cestovania do exkluzívneho klubu. „Na Slovensku chýba platforma združujúca ľudí, ktorí cestovanie milujú a ktorí pochopili, že ide o najlepšiu činnosť, akú môžeme v tejto dobe robiť,“  približuje motiváciu, stojacu za myšlienkou projektu Od pólu k pólu.

Od 22.9. do 5.10. bude žiť Slovensko cestovaním! Čakajú vás podnetné diskusie, vzácni hostia aj adrenalínové športy. Dozviete sa, prečo sú zahalené Arabky šťastnejšie ako odhalené Slovenky, zažijete polárnu noc v štýle škandinávskych románov alebo môžete preplávať cez Dunaj.

Možno preplávať cez Dunaj?

V sobotu 27. septembra si pripomenieme Svetový deň turizmu a pri tejto príležitosti CK BUBO pripravila jedinečné podujatie - nultý ročník Plávania cez Dunaj. Cieľom akcie je spojiť ľudí a brehy a ukázať nielen Bratislavčanom, že Dunaj je čistý a aj v súčasnosti je možné ho preplávať. Dokážte aj vy, že sa to dá! Nasaďte si exkluzívnu oranžovú plávaciu čapicu „Trans Danube swim”, ktorú dostanete pri registrácii o 13:00 hod, preplávajte cez Dunaj a vychutnajte si priateľskú atmosféru v cieli - v lodenici pri Aušpici na petržalskej strane Dunaja.

Kompletný program a ďalšie informácie o  možnostiach aktívnej exotickej dovolenky nájdete na webe cestovateľského festivalu www.odpolukpolu.sk

Všetkým cestovateľským nadšencom dávame do pozornosti aj náš blog Od pólu k pólu, kde pravidelne uverejňujeme články z našich ciest po celom svete a netradičných destinácií.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.