Trenčianska univerzita myslí aj na aktívne starnutie

Akadémia tretieho veku v Trenčíne začala písať už svoju 28. kapitolu. Školský rok 2014/2015 v stredu 17. septembra slávnostne otvoril aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.-rektor Trenčianskej univerzity...

Akadémia tretieho veku v Trenčíne začala písať už svoju 28. kapitolu. Školský rok 2014/2015 v stredu 17. septembra 2014 v Kultúrnom stredisku Stred Dlhé Hony Trenčín slávnostne otvoril aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. - rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s ďalšími významnými hosťami.

02-r243_res.jpg

Poslucháčom nového školského roka sa ako prvá prihovorila predsedníčka Akadémie tretieho veku a primárka Oddelenia geriatrie a dlhodobo chorých Fakultnej nemocnice Trenčín Terézia Drobná, uplynulý rok zhodnotil a nový priblížil Jozef Mikloš, 1. podpredseda ATV a expredseda Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Trenčín.

01-r358_res.jpg

Rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. vo svojom slávnostnom príhovore vyjadril uznanie a podporu študentom: „Možnosť kvalitného ďalšieho vzdelávania, osobnostného rozvoja a sociálneho zaradenia v poproduktívnom veku si vyžaduje určitú mieru odhodlania, sebadisciplíny a chuti zmeniť svoj život. Tak ako kedysi v detstve, je aj táto škola skúškou flexibilnej mysle a schopnosti reagovať na rôznorodé povinnosti, úlohy, situácie i na nové medziľudské vzťahy. Vám, ktorí ste sa k tomu odhodlali, patrí naše uznanie a podpora. Usilujeme sa sprístupniť Vám všetky prostriedky k aktívnemu a pestrejšiemu životu. Každý človek by mal zostať aktívny, pretože len tak sa život stáva plnohodnotnejším. Prejavovať svoje schopnosti potrebuje zrelý človek rovnako ako malé dieťa, alebo človek v najproduktívnejšom veku. Všetci totiž disponujeme mierou fyzického a duševného potenciálu, tvorivosti a usilovnosti v jedinečnom pomere, čím sa od seba odlišujeme a napokon aj zaraďujeme do spoločnosti. Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne už dvanásty rok ponúka občanom v poproduktívnom veku možnosť kvalitného ďalšieho vzdelávania, osobnostného rozvoja a sociálneho zaradenia na úrovni vysokoškolského prostredia. Bol by som veľmi rád, keby sme dokázali nájsť spoločnú cestu a rozšíriť našu doterajšiu spoluprácu medzi týmito dvoma unikátnymi projektmi. Nielen ja, rektor univerzity, ale aj celé vedenie našej Alma mater Vám zo srdca želajú v prvom rade pevné zdravie a naďalej veľa nových nápadov a výziev, ku ktorých naplneniu Vám bude k dispozícii aj vzdelanie, poskytnuté Univerzitou tretieho veku Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.“

03-r222_res.jpg

Prítomným sa prihovorili aj primátor mesta Trenčín Richard Rybníček, riaditeľka Fakultnej nemocnice Trenčín Danka Kaššovicová a riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Trenčín Eva Červeňanová.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.