Trenčianska univerzita myslí aj na aktívne starnutie

Akadémia tretieho veku v Trenčíne začala písať už svoju 28. kapitolu. Školský rok 2014/2015 v stredu 17. septembra slávnostne otvoril aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.-rektor Trenčianskej univerzity...

Akadémia tretieho veku v Trenčíne začala písať už svoju 28. kapitolu. Školský rok 2014/2015 v stredu 17. septembra 2014 v Kultúrnom stredisku Stred Dlhé Hony Trenčín slávnostne otvoril aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. - rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s ďalšími významnými hosťami.

02-r243_res.jpg

Poslucháčom nového školského roka sa ako prvá prihovorila predsedníčka Akadémie tretieho veku a primárka Oddelenia geriatrie a dlhodobo chorých Fakultnej nemocnice Trenčín Terézia Drobná, uplynulý rok zhodnotil a nový priblížil Jozef Mikloš, 1. podpredseda ATV a expredseda Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Trenčín.

01-r358_res.jpg

Rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. vo svojom slávnostnom príhovore vyjadril uznanie a podporu študentom: „Možnosť kvalitného ďalšieho vzdelávania, osobnostného rozvoja a sociálneho zaradenia v poproduktívnom veku si vyžaduje určitú mieru odhodlania, sebadisciplíny a chuti zmeniť svoj život. Tak ako kedysi v detstve, je aj táto škola skúškou flexibilnej mysle a schopnosti reagovať na rôznorodé povinnosti, úlohy, situácie i na nové medziľudské vzťahy. Vám, ktorí ste sa k tomu odhodlali, patrí naše uznanie a podpora. Usilujeme sa sprístupniť Vám všetky prostriedky k aktívnemu a pestrejšiemu životu. Každý človek by mal zostať aktívny, pretože len tak sa život stáva plnohodnotnejším. Prejavovať svoje schopnosti potrebuje zrelý človek rovnako ako malé dieťa, alebo človek v najproduktívnejšom veku. Všetci totiž disponujeme mierou fyzického a duševného potenciálu, tvorivosti a usilovnosti v jedinečnom pomere, čím sa od seba odlišujeme a napokon aj zaraďujeme do spoločnosti. Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne už dvanásty rok ponúka občanom v poproduktívnom veku možnosť kvalitného ďalšieho vzdelávania, osobnostného rozvoja a sociálneho zaradenia na úrovni vysokoškolského prostredia. Bol by som veľmi rád, keby sme dokázali nájsť spoločnú cestu a rozšíriť našu doterajšiu spoluprácu medzi týmito dvoma unikátnymi projektmi. Nielen ja, rektor univerzity, ale aj celé vedenie našej Alma mater Vám zo srdca želajú v prvom rade pevné zdravie a naďalej veľa nových nápadov a výziev, ku ktorých naplneniu Vám bude k dispozícii aj vzdelanie, poskytnuté Univerzitou tretieho veku Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.“

03-r222_res.jpg

Prítomným sa prihovorili aj primátor mesta Trenčín Richard Rybníček, riaditeľka Fakultnej nemocnice Trenčín Danka Kaššovicová a riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Trenčín Eva Červeňanová.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.