Historicky najnižšie úroky

Stavebný trh sa po rokoch stagnácie opäť prebúdza a preto mnohí z nás uvažujú nad investíciou do nového alebo aspoň nad rekonštrukciou terajšieho bývania.

Stavebný trh sa po rokoch stagnácie opäť prebúdza a preto mnohí z nás uvažujú nad investíciou do nového alebo aspoň nad rekonštrukciou terajšieho bývania.

Na túto situáciu reaguje aj líder stavebného sporenia u nás - Prvá stavebná sporiteľňa, ktorá znížila úroky úverov na svoje historické minimum. O aktuálnej ponuke sa preto zhovárame s Ing. Kamilom Timurom, riaditeľom odbytu Prvej stavebnej sporiteľne.

Aké možnosti financovania bývania ste pripravili pre vašich klientov?

- Pre našich sporiacich klientov, ktorí plánujú len menšie úpravy a vystačia so sumou nižšou ako 40 tisíc eur, odporúčam náš medziúver, ktorý už od začiatku septembra ponúkame so zníženým úrokom o 1 %. Ďalšou výhodou je, že tento typ úveru poskytujeme bez založenia nehnuteľnosti a manželom navyše aj bez ručiteľa.

Akú im to prinesie úsporu?

- Okrem naozaj výraznej úspory na splátkach, klienti ušetria aj množstvo času stráveného na úradoch a taktiež na administratívnych poplatkoch, čo častokrát nebýva zanedbateľná suma.

A čo tí, ktorí potrebujú viac ako 40 tisíc eur?

- Tým, ktorí chystajú zásadnejšiu rekonštrukciu alebo kúpu nového bývania a budú potrebovať sumu vyššiu ako 40 tisíc eur, vieme samozrejme tiež pomôcť. Pozitívnou informáciou je, že za ešte výhodnejších podmienok. Pri tomto type úveru sme totiž znížili úrokovú sadzbu až o 1,2 %, takže úrok sa začína už od 3,69 % ročne, čo je historické minimum u nás. Takýto úver je však už nutné zabezpečiť nehnuteľnosťou.

Čo financovanie obnovy bytových domov? Pripravili ste niečo nové aj v tejto oblasti?

- Samozrejme. Úvery na obnovu bytových domov poskytujeme už takmer 15 rokov a tomu zodpovedajú aj naše skúsenosti a podmienky. Preto môžu vlastníci a správcovia bytových domov využiť úver s úrokovou sadzbou nižšou ako 3 % ročne, ale tiež napríklad aj energetické posúdenie bytového domu zdarma. Ďalšou novinkou je, že majiteľom bytov, ktorí obývajú bytový dom, ktorý v tomto alebo minulom roku čerpal úver na obnovu z PSS, a. s., poskytneme úver napr. na rekonštrukciu ich bytu bez poplatku za spracovanie. A úspora nie je určite zanedbateľná, veď napríklad pri medziúvere vo výške 40 tisíc eur dosiahne takmer 500 eur.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.