Povodňová ochrana a podpora nezamestnaných

Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté

Protipovodňové gabionové valy systému Flood-BLOCK®  spoločnosti COMPAG SK s.r.o. sú  tou pravou ponukou preventívneho technicko - ekonomického riešenia zapojenia nezamestnaných do spoločensky prospešnej práce zvýšenia ochrany. Na mnohých miestach by bolo možné znížiť vplyv hroziacej veľkej vody a to tak okamžitým ľudským zásahom prostredníctvom stále naliehavejšej prevencie.

rsz2-jpg-490px-r146_res.jpg    Obr. Flood-BLOCK®  z  Gabionovej stavebnice BLOCK-SK ®

Práve v tomto smere sa však prejavuje veľmi slabý alebo, žiaľ, dokonca nulový záujem obyvateľov alebo samotných obecných zastupiteľstiev o údržbu tokov a budovanie povodňovej ochrany v rámci  finančných možností. História nám už veľa krát dokázala, že prevencia pred prírodnými katastrofami býva výrazne lacnejšia ako odstraňovanie ich následkov. V poslednom čase je i z úst predstaviteľov štátu a zodpovedných ministerstiev počuť kladenie dôrazu na preventívnu ochranu pred povodňami.

Gabionová stavebnica a jej  aplikácia do protipovodňového valu              Flood–BLOCK®  chce byť ponukou spoločnosti COMPAG SK s.r.o. pre obyvateľov aj inštitúcie rôzneho druhu aktívne sa zapojiť do protipovodňovej ochrany.  Aplikácia Flood–BLOCK®  dáva každému možnosť využitím miestnych zdrojov realizovať ochranné valy , odkláňajúce a smerovacie koridory , zábrany , deliace konštrukcie na zabránenie povodni a ku ochrane majetku

rsz11-jpg-490px-r286_res.jpg    Obr. Rekonštrukcia brehu s nadstavbou  Flood-BLOCK® rsz3-jpg-490px-r187_res.jpg   Obr. Flood–BLOCK®  v alternatívnej zostave

Flood–BLOCK® je jednoduchá aplikácia gabionových častí stavebnice BLOCK-SK® a vhodnej geotextílie. Aplikácia po naplnení pieskom, zeminou alebo obdobným materiálom a  zostavení do kontinuálneho navzájom perfektne poprepájaného valu vytvorí vodou nepreniknuteľný val s mernou hmotnosťou výrazne vyššou ako je voda. Plnenie je samozrejme možné vykonávať bežnými nakladačmi . Množstvo potrebných pracovníkov je výrazne menšie a budovanie ochranného valu rýchlejšie.  Hlavne však treba klásť dôraz na preventívnu výstavbu tam, kde to podmienky umožňujú a potreba určuje. Budovanie rôznych výškových kombinácii je samozrejmosťou možností stavebnice BLOCK-SK®.

Pri úpravách vodných tokov a pri budovaní líniových stavieb sa v zahraničí už viac ako 100 rokov úspešne uplatňujú gabionové konštrukcie . Rozvoj využívania gabionových konštrukcií na území SR a ČR trvá viacej ako 20 rokov. Veľkú zásluhu na rozmachu používania drôto-kamenných konštrukcií má firma COMPAG . Za obdobie svojho pôsobenia jej pracovníci od roku 1991 výrazne oslovili nielen odbornú stavbársku verejnosť v Slovenskej i Českej republike a to najmä prostredníctvom výroby a uplatňovania materiálu Gabionovej stavebnicovej konštrukcie BLOCK-SK®  slovenského pôvodu.

rsz5-jpg-490px-r830_res.jpg

COMPAG SK s.r.o.

Galvaniho 8,  Bratislava 824 01

Kontakt: +421 (0) 903 421 842

+421 (0) 903 214 715

www.gabiony-eshop.sk

www.compag.eu

www.gabion.eu

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.