Župná jeseň pokračuje

Štvrtý ročník série jesenných podujatí v bratislavskom kraji, Župná jeseň, má za sebou prvé akcie a program je pripravený pre domácich aj turistov až do konca decembra.

Štvrtý ročník série jesenných podujatí v bratislavskom  kraji, Župná jeseň, má za sebou prvé akcie a program je pripravený pre domácich aj turistov až do konca decembra.

„Župná jeseň je už tradičné podujatie, ktorým ukazujeme našim obyvateľom, ale aj návštevníkom, že bratislavský región má čo ponúknuť v každom ročnom období,“ pozýva všetkých na jesenný atraktívny program predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Župná jeseň pokračuje vo svojom štvrtom ročníku aj tento víkend. Od 9. do 11. októbra sa na Primaciálnom námestí bude oslavovať regionálny kulinársky um na Dňoch regionálnej kuchyne, na Zabíjačkových dňoch. Kto bude chcieť stráviť víkend aktívnejšie, môže na letisku Vajnory vyskúšať v sobotu 11. 10. svoju kondíciu na Vajnorskej Šarkaniáde.

V sobotu sa však bude oslavovať aj typický produkt jesene, jablká. Jablkové hodovanie 2014 pokračuje svojim siedmym ročníkom, do ktorého sa zapojilo 13 miest a obcí v celom Bratislavskom kraji. Modra, Senec, Pezinok – MČ Cajla, Svätý Jur, Malacky, Jablonové, Dunajská Lužná, Limbach a bratislavské mestské časti Vajnory, Devínska Nová Ves, Nové mesto – Tržnica a Nové mesto – Fresh market. Návštevníci týchto miest sa môžu tešiť na domáce špeciality z jabĺk. Či už pečené alebo varené.

V novembri sú do Župnej jesene zapojené aj Dni otvorených pivníc Malokarpatského regiónu a december už bude patriť vianočným aktivitám. Župná jeseň ponúka návštevníkom kvalitné gurmánske zážitky, skvelé koncerty, energické tanečné vystúpenia ale aj športové turnaje.

Podujatia organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Viac informácií a presný harmonogram akcií nájdete na www.zupnajesen.sk.

zupnajesen-r911_res.jpg

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.