Župná jeseň pokračuje

Štvrtý ročník série jesenných podujatí v bratislavskom kraji, Župná jeseň, má za sebou prvé akcie a program je pripravený pre domácich aj turistov až do konca decembra.

Štvrtý ročník série jesenných podujatí v bratislavskom  kraji, Župná jeseň, má za sebou prvé akcie a program je pripravený pre domácich aj turistov až do konca decembra.

„Župná jeseň je už tradičné podujatie, ktorým ukazujeme našim obyvateľom, ale aj návštevníkom, že bratislavský región má čo ponúknuť v každom ročnom období,“ pozýva všetkých na jesenný atraktívny program predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Župná jeseň pokračuje vo svojom štvrtom ročníku aj tento víkend. Od 9. do 11. októbra sa na Primaciálnom námestí bude oslavovať regionálny kulinársky um na Dňoch regionálnej kuchyne, na Zabíjačkových dňoch. Kto bude chcieť stráviť víkend aktívnejšie, môže na letisku Vajnory vyskúšať v sobotu 11. 10. svoju kondíciu na Vajnorskej Šarkaniáde.

V sobotu sa však bude oslavovať aj typický produkt jesene, jablká. Jablkové hodovanie 2014 pokračuje svojim siedmym ročníkom, do ktorého sa zapojilo 13 miest a obcí v celom Bratislavskom kraji. Modra, Senec, Pezinok – MČ Cajla, Svätý Jur, Malacky, Jablonové, Dunajská Lužná, Limbach a bratislavské mestské časti Vajnory, Devínska Nová Ves, Nové mesto – Tržnica a Nové mesto – Fresh market. Návštevníci týchto miest sa môžu tešiť na domáce špeciality z jabĺk. Či už pečené alebo varené.

V novembri sú do Župnej jesene zapojené aj Dni otvorených pivníc Malokarpatského regiónu a december už bude patriť vianočným aktivitám. Župná jeseň ponúka návštevníkom kvalitné gurmánske zážitky, skvelé koncerty, energické tanečné vystúpenia ale aj športové turnaje.

Podujatia organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Viac informácií a presný harmonogram akcií nájdete na www.zupnajesen.sk.

zupnajesen-r911_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.