Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Študenti personálneho manažmentu ukončili letnú stáž

Dvaja vybraní študenti z Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Bc. Marcela Olahová a Bc. Juraj Hrdý, trávili letné prázdniny na...

Dvaja vybraní študenti z Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Bc. Marcela Olahová a Bc. Juraj Hrdý, trávili letné prázdniny na odbornej stáži v spoločnosti AU Optronics, ktorá im poskytla možnosť zvýšiť svoje zručnosti a uplatniteľnosť na trhu práce v oblasti ľudských zdrojov a personálneho manažmentu.

img0565-r466_res.jpg

Študentka Bc. Marcela Olahová vykonávala stáž na oddelení ľudských zdrojov, kde v rámci prioritných úloh zisťovala možnosti zefektívnenia výberového procesu pomocou rôznych testov a zúčastňovala sa samotných výberových procesov uchádzačov do zamestnania a následne ich hodnotenia. Hlavnou témou stáže študenta Bc. Juraja Hrdého bolo hodnotenie zamestnancov ako motivačný nástroj podniku, kde sa zameral hlavne na mzdy zamestnancov, metódy hodnotenia a odmeňovania zamestnancov, ale aj nástroje pre motiváciu.

img0589-r242_res.jpg

Stáž študentov končila prezentáciou hlavných výstupov pracovných aktivít uskutočňovaných v spoločnosti AU Optronics. Prezentácia výstupov oboch študentov sa konala  za účasti zástupcov vedenia pobočky AU Optronics v Trenčíne: Chu-Ko Lai - riaditeľa spoločnosti, PaedDr. Miroslava Šagáta - vedúceho personálneho oddelenia, Ing. Sylvii Barincovej a Ing. Anny Žilkovej a zástupcov vedenia Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov: prodekanky Ing. Adriany Grenčíkovej, PhD. a prodekanky PhDr. Jany Špankovej, PhD.

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.