Keď druhým nevonia, čo im hovoríte

Ponúka vám vaše okolie nenápadne žuvačku pri konverzácii? Mali by ste zvýšiť pozornosť, asi s vašim dychom nie je všetko v poriadku.

Náš mozog má tendenciu potláčať vnímanie zápachu vytváraného vlastným telom. My to necítime, ale naše okolie to vníma. Napriek tomu nás na to zväčša neupozorní, radšej obmedzí bližšiu komunikáciu a zdvorilo mlčí. Téma zápachu z úst je citlivá, ba priam tabuizovaná. Ponúka vám vaše okolie nenápadne žuvačku pri konverzácii? Mali by ste zvýšiť pozornosť, asi s vašim dychom nie je všetko v poriadku.

Dajte zbohom zápachu

Zápach z úst sa v lekárskej terminológii označuje pojmom halitóza. Na jeho vzniku sa podieľa množstvo faktorov, ktoré častokrát priamo súvisia s našim zdravotným stavom. Dôvodov na pôvod zápachu môže byť viacero: zápal mandlí, vredy v dutine, odlučovanie slizničnej výstelky nosa, či nevyvážený jedálniček. Možnými vinníkmi sú aj poruchy obličkových, pečeňových funkcií a cukrovka.

Niekoľko užitočných rád, ktoré sa oplatí dodržiavať, aby sme zápachu vedeli predchádzať:

• Raňajkujte. Stravujte sa vyvážene.
  • Dodržiavajte pitný režim. Najvhodnejšia je voda a/alebo nesladený čaj
  • Metódy starých materí radia kloktať ústnu dutinu odvarom z petržlenu a klinčekov alebo žuť petržlenovú vňať.
  • Petržlenová silica v spojení s olivovým olejom rozpúšťa prchavé zlúčeniny síry, ktoré spôsobujú zápach z úst. Túto účinnú kombináciu nájdete v zubnej paste Lacalut flora, 50 ml/ odporúčaná cena 2,60 eur.
  • Poslednou a najpodstatnejšou radou je pravidelné
  • dodržiavanie dentálnej hygieny

Zoznámte sa s pomocníkmi

• ústna voda

Dentálna hygiena je alfou omegou pri eliminácii zápachu z úst a mala by byť súčasťou nášho každého dňa. Vo výbave by nám určite okrem zubnej kefky a pasty nemala chýbať ústna voda. Zneškodňuje baktérie, ktoré nám zostali po vyčistení zubov a je vhodná na preplachovanie úst po jedle. Vyskúšajte ústnu vodu Lacalut flora, špeciálne odporúčanú pri problémoch so zápachom z ústnej dutiny. Olivový olej, petržlenová silica, kurkuma a xylitol pôsobia proti baktériám, ktoré sú príčinou zápachu z oblasti úst a hrtanu. Použitie je veľmi vhodné aj pri nosení snímateľných zubných náhrad. Neobsahuje alkohol. 300ml/ odporúčaná cena 4,62 eur.

lacalut flora- ústna voda

• zubná niť

Účinnou pomôckou v starostlivosti o medzizubné priestory je zubná niť. Vyberte si takú, ktorá vám vyhovuje svojou štruktúrou a hrúbkou. Povoskovaná pevná nylonová niť Lacalut dôkladne odstráni nečistoty a osviežuje ústnu dutinu vďaka extra silnej mätovej príchuti. 50m/ odporúčaná cena 3,19 eur.

lacalut- zubná niť

medzizubné kefky

Dokonale vyčistený chrup zaručí pravidelné používanie medzizubných kefiek. Váš stomatológ, či dentálny hygienik vám poradia, aké veľkosti medzizubných kefiek potrebujete a tiež vás naučia ich používať. Lacalut medzizubné kefky s úchopovým krčkom na ochranu ďasien sú určené na dôkladné čistenie medzizubných priestorov. K dispozícii sú v 4 veľkostiach. Balenie 5 ks/ odporúčaná cena 3,59 eur. Nezabúdajte, dentálna hygiena nie je v dnešnej dobe luxusom, ale priam nevyhnutnosťou. Vlastný chrup aj v dôchodkovom veku a zdravé zuby bez parodontitídy vám za to určite stoja.

lacalut- medzizubné kefky

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.