Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Trenčianska univerzita na veľtrhu ELOSYS 2014

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne aj tento rok prezentuje svoje odborné výstupy v oblasti výskumu, vývoja a vzdelávania na jubilejnom 20. ročníku medziná

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne aj tento rok prezentuje svoje odborné výstupy v oblasti výskumu, vývoja a vzdelávania na jubilejnom 20. ročníku medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií - ELOSYS 2014.

img0895-r759_res.jpg

Výstavný stánok Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s doc. Ing. Jozefom Habánikom, PhD. – rektorom univerzity navštívil aj Ing. Rastislav Chovanec, PhD. – štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. Po prezentácii vystavovaných exponátov mali odborníci z fakulty pripravenú aj názornú ukážku funkčnosti nášho najnovšieho exponátu – mobilného pásového tanku na diaľkové ovládanie.

img0942-r958_res.jpgTrenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s partnerom vývojovou firmou RMC prezentuje na veľtrhu kontajnerovú ošetrovňu s ostrovnou elektrárňou na báze obnoviteľných zdrojov energie, ktorá je jedným z výstupov spoločného projektu Výskum technologickej základne pre návrh aplikácií využívania obnoviteľných zdrojov energie v praxi financovaného z OP Výskum a vývoj.

img0934-r782_res.jpg

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne pripravila v rámci výstavy prednášky zamerané na problematiku: Hybridných fotovoltických zariadení v urbanizovaných prostrediach, Dielenských nadstavbových riadiacich systémov CNC strojov, Digitalizácie 3D objektov, Nových trendov zmesi paliva pri alternatívnych pohonoch automobilov a taktiež - MEMS aplikácie a ich použitie.

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.