Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Trenčianska univerzita na veľtrhu ELOSYS 2014

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne aj tento rok prezentuje svoje odborné výstupy v oblasti výskumu, vývoja a vzdelávania na jubilejnom 20. ročníku medziná

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne aj tento rok prezentuje svoje odborné výstupy v oblasti výskumu, vývoja a vzdelávania na jubilejnom 20. ročníku medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií - ELOSYS 2014.

img0895-r759_res.jpg

Výstavný stánok Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s doc. Ing. Jozefom Habánikom, PhD. – rektorom univerzity navštívil aj Ing. Rastislav Chovanec, PhD. – štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. Po prezentácii vystavovaných exponátov mali odborníci z fakulty pripravenú aj názornú ukážku funkčnosti nášho najnovšieho exponátu – mobilného pásového tanku na diaľkové ovládanie.

img0942-r958_res.jpgTrenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne spolu s partnerom vývojovou firmou RMC prezentuje na veľtrhu kontajnerovú ošetrovňu s ostrovnou elektrárňou na báze obnoviteľných zdrojov energie, ktorá je jedným z výstupov spoločného projektu Výskum technologickej základne pre návrh aplikácií využívania obnoviteľných zdrojov energie v praxi financovaného z OP Výskum a vývoj.

img0934-r782_res.jpg

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne pripravila v rámci výstavy prednášky zamerané na problematiku: Hybridných fotovoltických zariadení v urbanizovaných prostrediach, Dielenských nadstavbových riadiacich systémov CNC strojov, Digitalizácie 3D objektov, Nových trendov zmesi paliva pri alternatívnych pohonoch automobilov a taktiež - MEMS aplikácie a ich použitie.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.