Vitamíny na oči

Zdravie vašich očí môžete chrániť aj vitamínmi. Existujú potraviny aj suroviny, ktoré v sebe ukrývajú 7 najúčinnejších vitamínov určených na prevenciu vitality vašich očí.

Naservírujte si zdravie. Niektoré potraviny sú zdrojom siedmich najdôležitejších vitamínov a minerálnych látok, ktoré chránia ľudský zrak pred chorobami.

Vitamín A a betakarotén

Na vašom tanieri nesmie chýbať mrkva! Táto koreňová zelenina je domovom betakaroténu a betakarotén je prirodzeným zdrojom vitamínu A. Mrkva vám pomôže udržať správnu funkčnosť sietnice a ostatných častí oka. Táto účinná látka sa vyskytuje aj v sladkých zemiakoch, paradajkách, jahodách, marhuliach, broskyniach, tekvici, špenáte atď.

Luteín a zeaxanthin

Kapusta, špenát a listová zelenina vám zabezpečia potrebnú dávku luteínu a zeaxanthinu. Tieto látky sa nachádzajú priamo v žltej škvrne oka a chránia zrak pred ultrafialovým žiarením, zvyšujú hustotu pigmentu a znižujú riziko makulárnej degenerácie. Tieto výživové zložky obsahuje aj cuketa, mangold, vajce, kiwi, ružičkový kel a pistácie. Sú súčasťou aj výživového doplnku Reviophtal LUTEIN MAX.

Vitamín C a vitamín E

„Céčko“ pozitívne pôsobí na zdravie našich očí, znižuje riziko makulárnej degenerácie a šedého zákalu. Vitamín C nájdete v citrusoch, v špenáte, v kapuste, v ríbezliach, jablkách i v ružičkovom kele. Vitamín E prospieva udržaniu správnej funkcii nášho oka. Okrem užitočné vplyvu na zdravie nášho zraku, je vhodný aj pre našu pokožku a sliznicu. Nájdete ho v mandliach a kešu orieškoch.

Omega 3-mastné kyseliny

Omega 3-nenasýtené mastné kyseliny okrem svojho vplyvu na kosti, srdce a mozog, priaznivo pôsobia aj na zrak. Nachádzajú sa v sietnici a zabraňujú tzv. syndrómu suchého oka. Pre omega 3 si zarybárčite na sardinky, makrely, lososa, tuniaka a sardely.

Baterky pre oči

Vitamíny pre zdravé oči sú všade okolo vás. Stačí si iba vybrať. Svoj zrak môžete podporiť aj pravidelným príjmom výživového doplnku Reviophtal LUTEIN MAX. Tobolky Reviophtalu sú bohatým zdrojom luteínu, zeaxanthinu, bioperínu, vitamínov C a E, prírodných extraktov a minerálnych látok. Viac zaujímavosti informácií, ako si udržať zdravý zrak a súťaž o dovolenku snov nájdete na www.mojeoci.sk

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.