Vitamíny na oči

Zdravie vašich očí môžete chrániť aj vitamínmi. Existujú potraviny aj suroviny, ktoré v sebe ukrývajú 7 najúčinnejších vitamínov určených na prevenciu vitality vašich očí.

Naservírujte si zdravie. Niektoré potraviny sú zdrojom siedmich najdôležitejších vitamínov a minerálnych látok, ktoré chránia ľudský zrak pred chorobami.

Vitamín A a betakarotén

Na vašom tanieri nesmie chýbať mrkva! Táto koreňová zelenina je domovom betakaroténu a betakarotén je prirodzeným zdrojom vitamínu A. Mrkva vám pomôže udržať správnu funkčnosť sietnice a ostatných častí oka. Táto účinná látka sa vyskytuje aj v sladkých zemiakoch, paradajkách, jahodách, marhuliach, broskyniach, tekvici, špenáte atď.

Luteín a zeaxanthin

Kapusta, špenát a listová zelenina vám zabezpečia potrebnú dávku luteínu a zeaxanthinu. Tieto látky sa nachádzajú priamo v žltej škvrne oka a chránia zrak pred ultrafialovým žiarením, zvyšujú hustotu pigmentu a znižujú riziko makulárnej degenerácie. Tieto výživové zložky obsahuje aj cuketa, mangold, vajce, kiwi, ružičkový kel a pistácie. Sú súčasťou aj výživového doplnku Reviophtal LUTEIN MAX.

Vitamín C a vitamín E

„Céčko“ pozitívne pôsobí na zdravie našich očí, znižuje riziko makulárnej degenerácie a šedého zákalu. Vitamín C nájdete v citrusoch, v špenáte, v kapuste, v ríbezliach, jablkách i v ružičkovom kele. Vitamín E prospieva udržaniu správnej funkcii nášho oka. Okrem užitočné vplyvu na zdravie nášho zraku, je vhodný aj pre našu pokožku a sliznicu. Nájdete ho v mandliach a kešu orieškoch.

Omega 3-mastné kyseliny

Omega 3-nenasýtené mastné kyseliny okrem svojho vplyvu na kosti, srdce a mozog, priaznivo pôsobia aj na zrak. Nachádzajú sa v sietnici a zabraňujú tzv. syndrómu suchého oka. Pre omega 3 si zarybárčite na sardinky, makrely, lososa, tuniaka a sardely.

Baterky pre oči

Vitamíny pre zdravé oči sú všade okolo vás. Stačí si iba vybrať. Svoj zrak môžete podporiť aj pravidelným príjmom výživového doplnku Reviophtal LUTEIN MAX. Tobolky Reviophtalu sú bohatým zdrojom luteínu, zeaxanthinu, bioperínu, vitamínov C a E, prírodných extraktov a minerálnych látok. Viac zaujímavosti informácií, ako si udržať zdravý zrak a súťaž o dovolenku snov nájdete na www.mojeoci.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.