Návšteva slovenskej delegácie v Iževsku

V dňoch 7. -10. 10. 2014 navštívila delegácia Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, v zložení doc. RNDr. Jaroslav Holomek, CSc., Ing. RNDr. Dagmar

V dňoch 7. -10. 10. 2014 navštívila delegácia Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, v zložení doc. RNDr. Jaroslav Holomek, CSc., Ing. RNDr. Dagmar Petrušová, PhD. a Ing. Katarína Kráľová, PhD.,  v rámci projektu „Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne chce ponúkať kvalitné a moderné vzdelávanie“  Iževskú štátnu technickú univerzitu M. T. Kalašnikova v Iževsku, Ruská federácia.

pa082489-r807_res.jpg

Zástupcovia z Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa oboznámili s prácou Inštitútu prekladateľov, ktorý zabezpečuje  prípravu učiteľov rôznych predmetov na prednášky a cvičenia v anglickom jazyku. Zúčastnili sa aj na  konkrétnej vyučovacej hodine. Ďalej absolvovala delegácia rozhovory o problémoch vyučovania zahraničných a tiež aj domácich študentov v anglickom jazyku, stretnutia s dekanom Fakulty ekonomiky, práva a humanitných vied, prof. Railom Galiachmetovom, seminár na Katedre anglického jazyka, navštívila výstavu prác študentov Katedry dizajnu atď.

Pri oficiálnom stretnutí s prorektorom pre medzinárodnú spoluprácu a akreditáciu prof. Alexandrom Elenskim, sa hovorilo aj o programoch duálnych diplomov s ktorými má ruská strana niekoľkoročné skúsenosti. Docent Holomek, pri tomto stretnutí zdôraznil dôležitý postreh:  „... okrem organizácie systému vzdelávania študentov v anglickom jazyku,  je nevyhnutne potrebná aj príprava vyučujúcich na špecifiká tejto výučby....“

Vypestujte si chutné a voňavé bylinky

Ako na bylinky do bytov? Ako sa o ne správne postarať?

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Energetici ponúkajú na predaj prebytočný majetok.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.