Otvorený list primátorovi Bratislavy Ivovi Nesrovnalovi

Martinovi Borguľovi sa dostal do rúk list, ktorý naznačuje, že víťazný kandidát výberového konania na pozíciu riaditeľa závodu Triedenia odpadu OLO, a.s. bol už vopred vybraný.

Vážený pán primátor,

dovoľte mi, aby som sa na Vás obrátil so žiadosťou o prešetrenie výberového konania, ktoré sa konalo v spoločnosti OLO, a. s., na pozíciu riaditeľa závodu Triedenie odpadu OLO, a. s.

V týchto dňoch sa mi dostal do rúk list jedného z kandidátov, ktorý sa na uvedenom výberovom konaní zúčastnil. Informácie v liste jasne naznačujú, že konanie neprebehlo transparentne a víťazný kandidát bol už vopred vybraný.

V tejto súvislosti by som Vám rád pripomenul Vaše slová, ktoré odzneli v rámci Vašej predvolebnej kampane. Vtedy ste svojim voličom sľubovali, že ak sa stanete primátorom Bratislavy, budete dbať na to, aby na čele mestských podnikov stáli odborníci, ktorí vzídu z verejných výberových konaní. Že do vedenia podnikov sa nedostanú nominanti politických strán, ale len fundovaní odborníci na danú oblasť podnikania. Že výberové konania budú transparentné, nie formálne s vopred dohodnutým víťazom.

Z informácií, ktoré tvoria prílohu tohto listu, je možné sa domnievať, že pri výberovom konaní v spoločnosti OLO, a. s., neboli uvedené zásady dodržané. Preto Vás žiadam, aby ste zo svojej pozície primátora mesta Bratislavy, ktoré je 100% vlastníkom spoločnosti OLO, a.s., okolnosti a podmienky uvedeného výberového konania preverili a o výsledkoch šetrenia ma informovali.

S úctou,

Martin Borguľa
predseda Klubu pre Bratislavu

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.