Naša Orava - MY: Ľudia tvoria dejiny

Nielen dátumy, čísla a všetko, čo sa deje s novinami, tvorí ich históriu. Preto sme vydali časopis Návraty.

Vážení čitatelia, keď sme si pri príležitosti 20. výročia týždenníka MY Oravské noviny pozerali niektoré medzníky, ktorými noviny prešli, vedeli sme, že nielen dátumy, čísla či všetko, čo sa dialo s novinami, tvorí ich históriu. A tak sme vydali Návraty.

Áno, môžeme síce pri našich výročiach pripomínať rok 1994 ako rok vzniku týždenníka Naša Orava, rok 1999, kedy sa stala súčasťou vydavateľstva Petit Press, rok 2005, odkedy jeho regionálne týždenníky vychádzajú pod hlavičkou MY. Áno, môžeme spomenúť, že naša redakcia už nevydáva len MY Oravské noviny, ale aj schránkové noviny Oravské Echo, že prevádzkuje najväčší regionálny web orava.sme.sk, že sme na facebooku so stránkou Orava i v mobilnej aplikácii Naša Orava.

My vám však chceme pri tejto príležitosti ponúknuť príbehy ľudí. Lebo ľudia tvoria históriu, a oni aj novinám dávajú dušu.

Listujúc v archíve Našej Oravy a MY Oravských novín sme sa pristavili na mnohých stranách, kde sme písali o obyčajne neobyčajných ľuďoch, ktorí sa vedeli popasovať s osudom, ktorí druhým pomáhali, ktorí môžu svojím životom inšpirovať ďalších. A tak sme si povedali, že sa k nim vrátime, opýtame sa, čo je nové. Vydržali?

Časopis, ktorý držíte v rukách, sme nazvali Návraty, je návratom aspoň k niekoľkým príbehom Oravcov. Je ich však oveľa viac, ktorí aj svojimi osudmi píšu dejiny a charakter našej Oravy.

Prelistujte, prajeme príjemné čítanie.

Ďakujeme, že ste boli s nami prvých dvadsať rokov. Budeme sa snažiť, milí čitatelia, aby ste nám zachovali priazeň aj naďalej.

Lýdia Vojtaššáková, šéfredaktorka

Vyberáme z obsahu: Záblesky života z dvoch svetov * Mama darovala život dcére dvakrát * Na stole rozvoniavajú buchty pre jedenásť detí * Vlaky pri Martine zmenili Ladislavovi celý život * Malí veľkí hrdinovia – Detský čin roka * Schôdza s muzikou * Kedysi hrkotajúca, dnes stále vravná domácnosť * Babka zahrala smrť dobre, úradníci zmäkli * Nie je otec ako otec, z niekoho urobí otca život * Chcel som Pánu Bohu hlavu prečistiť, a zostala mi v ruke * Hyperaktívne trojlístky robia rodičom radosť * Alkoholik musí pochopiť, že si nesmie dať už ani kvapku * Tri bicykle zodral, kým postavil kostol * Fejtónovým perom Jána Štepitu * Ako odznel prvomájový prejav na pohrebe * Jakub spadol do oleja, tamto je Miško, našla som ho na hnoji * Komentáre na aktuálnu tému * Z najmladšieho maturanta je už vysokoškolák * Aj malý skutok pomôže viac ako veľká hŕba pekných slov * Najviac zo Slovákov sú na webe Oravci

Časopis Návraty nájdete na za 90 centov všetkých predajných miestach týždenníka MY Oravské noviny. Prajeme príjemné čítanie.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.