Nedeľa, 8. december, 2019 | Meniny má Marína

Chcete sa vyhnúť plateniu daňovej licencie? Vieme ako na to

Prestali ste podnikať a nechcete platiť daňovú licenciu? Máme pre Vás riešenie.

Ako neplatiť daňovú licenciu?

Podľa novely zákona o dani z príjmov budú do konca marca 2015 povinné všetky spoločnosti zaplatiť tzv. daňovú licenciu a to za účtovné obdobie roku 2014. Výška samotnej daňovej licencie je od € 480,-- do € 2880,-- v závislosti od obratu, a od toho, či daná spoločnosť je alebo nie je registrovaná za platiteľa dane z pridanej hodnoty.

Ak vo Vašej spoločnosti nevykonávate žiadnu činnosť a chcete sa plateniu daňovej licencie vyhnúť, je tu riešenie, ktoré je však nutné uskutočniť do konca tohto kalendárneho roku.

Podľa § 52za ods. 8 zákona o dani z príjmov, ak sa spoločnosť zruší s likvidáciou v priebehu kalendárneho roka 2014, neplatí daňovú licenciu.

Samotná likvidácia spoločnosti je zložitý proces, ktorý môže trvať v závislosti od zložitosti konkrétneho prípadu od piatich mesiacov až po niekoľko rokov. Krok, ktorý je nutné urobiť do konca roku 2014 je samotné vstúpenie spoločnosti do likvidácie a zápis tejto skutočnosti do obchodného registra. Týmto krokom sa vyhnete plateniu daňovej licencie.

Pre viac informácii resp. konkrétne riešenie situácie vo Vašej spoločnosti si dohodnite stretnutie v jednej z našich kancelárii.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje širokú škálu služieb ako:

Neváhajte navštíviť našu webstránku www.professio.sk

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.