Chcete sa vyhnúť plateniu daňovej licencie? Vieme ako na to

Prestali ste podnikať a nechcete platiť daňovú licenciu? Máme pre Vás riešenie.

Ako neplatiť daňovú licenciu?

Podľa novely zákona o dani z príjmov budú do konca marca 2015 povinné všetky spoločnosti zaplatiť tzv. daňovú licenciu a to za účtovné obdobie roku 2014. Výška samotnej daňovej licencie je od € 480,-- do € 2880,-- v závislosti od obratu, a od toho, či daná spoločnosť je alebo nie je registrovaná za platiteľa dane z pridanej hodnoty.

Ak vo Vašej spoločnosti nevykonávate žiadnu činnosť a chcete sa plateniu daňovej licencie vyhnúť, je tu riešenie, ktoré je však nutné uskutočniť do konca tohto kalendárneho roku.

Podľa § 52za ods. 8 zákona o dani z príjmov, ak sa spoločnosť zruší s likvidáciou v priebehu kalendárneho roka 2014, neplatí daňovú licenciu.

Samotná likvidácia spoločnosti je zložitý proces, ktorý môže trvať v závislosti od zložitosti konkrétneho prípadu od piatich mesiacov až po niekoľko rokov. Krok, ktorý je nutné urobiť do konca roku 2014 je samotné vstúpenie spoločnosti do likvidácie a zápis tejto skutočnosti do obchodného registra. Týmto krokom sa vyhnete plateniu daňovej licencie.

Pre viac informácii resp. konkrétne riešenie situácie vo Vašej spoločnosti si dohodnite stretnutie v jednej z našich kancelárii.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje širokú škálu služieb ako:

Neváhajte navštíviť našu webstránku www.professio.sk

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.