Chcete sa vyhnúť plateniu daňovej licencie? Vieme ako na to

Prestali ste podnikať a nechcete platiť daňovú licenciu? Máme pre Vás riešenie.

Ako neplatiť daňovú licenciu?

Podľa novely zákona o dani z príjmov budú do konca marca 2015 povinné všetky spoločnosti zaplatiť tzv. daňovú licenciu a to za účtovné obdobie roku 2014. Výška samotnej daňovej licencie je od € 480,-- do € 2880,-- v závislosti od obratu, a od toho, či daná spoločnosť je alebo nie je registrovaná za platiteľa dane z pridanej hodnoty.

Ak vo Vašej spoločnosti nevykonávate žiadnu činnosť a chcete sa plateniu daňovej licencie vyhnúť, je tu riešenie, ktoré je však nutné uskutočniť do konca tohto kalendárneho roku.

Podľa § 52za ods. 8 zákona o dani z príjmov, ak sa spoločnosť zruší s likvidáciou v priebehu kalendárneho roka 2014, neplatí daňovú licenciu.

Samotná likvidácia spoločnosti je zložitý proces, ktorý môže trvať v závislosti od zložitosti konkrétneho prípadu od piatich mesiacov až po niekoľko rokov. Krok, ktorý je nutné urobiť do konca roku 2014 je samotné vstúpenie spoločnosti do likvidácie a zápis tejto skutočnosti do obchodného registra. Týmto krokom sa vyhnete plateniu daňovej licencie.

Pre viac informácii resp. konkrétne riešenie situácie vo Vašej spoločnosti si dohodnite stretnutie v jednej z našich kancelárii.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje širokú škálu služieb ako:

Neváhajte navštíviť našu webstránku www.professio.sk

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.